Zonder kosten aanmelden op een datingsite in België

Er gaan een heleboel verhalen de ronde over de kosten die online dating met zich mee zou brengen. Gelukkig is de waarheid in de praktijk in veel gevallen anders. Een groot aantal datingsites die in ons land actief zijn bieden naast betaalde lidmaatschappen ook gratis- of proefabonnementen aan.

Kosteloos aanmelden op een datingsite

Voor de meeste Belgische datingsites geldt dat een lidmaatschap in eerste instantie altijd gratis is en je dit, indien je dit wenst, uit kunt breiden naar een betaalde variant. Met andere woorden: je hoeft, als je dat niet wilt, geen kosten te maken om lid te worden van een datingsite. Door je gratis aan te melden kun je immers al beginnen met de speurtocht naar de liefde van je leven.

Pas op het moment dat je van de extra diensten van een datingsite gebruik wilt gaan maken, kun je een betaald lid worden. Voor een betaald lidmaatschap kunnen overigens verschillende benamingen worden gehanteerd zoals: Premium of Plus-lidmaatschap. In alle gevallen bepaal je vooraf de duur van het betaalde lidmaatschap tegen de dan geldende prijs.

Datingsites willen je ook verleiden

Op het ogenblik dat je je als gratis lid aan hebt gemeld bij één, of meerdere, datingsites dan kun er vrijwel zeker van zijn dat je van tijd tot tijd aanbiedingen in je mailbox krijgt. Door middel van deze aanbiedingen probeert de beheerder van een datingsite je over te halen om toch (tijdelijk) een betaald lidmaatschap af te sluiten. Een gratis lid brengt immers minder geld in het laadje dan een betaald lidmaatschap. Commercieel gezien is dit dus een erg begrijpelijke zet van een datingsite.

Zie ook: Welke datingsites zijn echt 100% gratis?

Voordelen van kosteloos online daten

  • je bent niet gebonden aan een bepaalde overeenkomst of contractduur,
  • je kunt je op elk gewenst moment afmelden of uitschrijven zonder dat daar kosten, of andere voorwaarden, aan verbonden zijn,
  • je kunt de datingsite en haar werkwijze als gratis lid prima leren kennen en beoordelen of deze bij je past.

Nadelen van kosteloos online daten

  • je kunt vaak van minder diensten gebruikmaken op een datingsite,
  • als de datingsite werkt met partnervoorstellen dan zal het aantal dat je toe wordt gezonden aanzienlijk minder zijn dan bij betalende leden,
  • sommige datingsites bieden betalende leden de mogelijkheid om deel te nemen aan speciale evenementen, zoals een borrel- of dansavond,
  • als je gratis lid bent van een datingsite dan zul je doorgaans veel meer reclames te zien krijgen dan betalende leden.

Gratis kennismaken met online daten

Door je gratis in te schrijven bij een datingsite kun je een prima beeld krijgen van de gang van zaken en het aanbod aan potentiële dates. Door ongeveer een week actief met een datingsite te werken zul je vaak goed aanvoelen of deze website bij je verwachtingen en voorkeuren past. Als dit niet het geval blijkt te zijn dan kun je je vaak vrij gemakkelijk afmelden of uitschrijven.

Indien een bepaalde datingsite je wel bevalt dan kun je besluiten om je gratis lidmaatschap voor een onbepaalde tijd voort te zetten of om te switchen naar een betaald abonnement. Een proefabonnement voor een paar dagen is in de regel een interessante tussenstap. Je kunt dan namelijk ervaren wat je met een betaald lidmaatschap extra’s kunt doen en of dit je betere kansen op een date op zal leveren.

Je bent altijd vrij in het kiezen van een lidmaatschap dat het best bij je past. Laat je dus niet verleiden om betaald lid te worden terwijl je dat eigenlijk niet van plan was. Voel je evenmin schuldig om het feit dat je langere tijd een gratis lidmaatschap hebt bij een bepaalde datingsite.