Zoenen op een eerste date?

Over zoenen op een eerste date doen nogal wat vooroordelen de ronde. Voor mannen zou het geen probleem zijn terwijl vrouwen hier absoluut niet mee akkoord zouden moeten gaan. Erg verwarrend allemaal dus, maar wel begrijpelijk als je bedenkt dat het geven van een zoen een intieme uiting is van genegenheid. Verder zal een zoen twee mensen dichterbij elkaar brengen en wellicht leiden tot een volgende stap in een relatie (zelfs wanneer je daar nog niet klaar voor bent).

Mannen en een eerste zoen

Nadat veel mannen een eerste afspraakje hebben gehad met een vrouw willen zij dolgraag weten of zij een positieve indruk achter hebben gelaten. Het liefst willen zij horen dat de vrouw niet alleen een geweldige date heeft gehad maar ook dat zij stapelgek op hen is geworden. In de regel zullen mannen, als het tijdens een eerste date op zoenen aankomt, best voorzichtig zijn (ook al vinden zij de vrouw wel erg leuk).

Bekijk ook:

- Handige tips om vrouwen te versieren

Pas wanneer de vrouw kenbaar maakt dat zij haar date ook wel ziet zitten, gaan veel mannen tot actie over.

Vrouwen en een eerste zoen

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd zijn vrouwen niet veel anders dan mannen, als het zoenen op een eerste date aangaat. Ook vrouwen zien graag dat hun date het prima naar zijn zin heeft en dat hij tot over zijn over verliefd op hen is. Het verschil tussen mannen en vrouwen op een eerste date is echter dat mannen van actie houden, nadat zij het juiste signaal hebben gekregen, en de vrouwen het over het algemeen wat rustiger aan willen doen.

Het dilemma

Hoewel zoenen op een eerste dat een goed gevoel op kan leveren, is de actie daarna niet meer terug te draaien. Zowel de man als de vrouw kan zich bijvoorbeeld later afvragen of alles niet in een stroomversnelling is gekomen. Ook kun je je afvragen of je je date eigenlijk wel leuk vindt en of het wel goed was om al te gaan zoenen. Kortom: achteraf kun je spijt krijgen van een zoen op je eerste date. Veel mensen hebben er namelijk moeite mee om iemand te zoenen die zij nog maar net hebben leren kennen.

Zoenen op een eerste date kan alles extra ingewikkeld maken, hoe leuk de date zelf ook geweest is. Ook kan een dergelijke zoen een potentiƫle relatie onder druk zetten omdat sommige mannen en vrouwen dit zien als een soort verbintenis. Vanaf deze zoen gaan zij je dan zien als hun partner terwijl je daar zelf nog helemaal niet aan toe bent. Tijdens een tweede date kan het dan ook gebeuren dat er nog een zoen, of meer zelfs, van je wordt verwacht waar je helemaal niet achterstaat.

Een goede afweging maken

Of je op een eerste date gaat zoenen dien je helemaal zelf te bepalen. Er is niemand, behalve jij en je date, die dit kan bepalen. Hierbij kun je het beste goed letten op de lichaamstaal van je date en vervolgens op je gevoel afgaan. Zoenen op een eerste date is niet per definitie verkeerd.