Wat is de beste datingsite van België?

In de wereld van online dating zijn in ons land een heleboel verschillende partijen actief. Het zal dus niet meevallen om één, twee, drie de beste website naar voren te schuiven. Of een datingsite bij je past hangt namelijk af van een aantal verschillende factoren:

  • Wil je je registreren bij een datingsite of vind je dat niet wenselijk?
  • wil je voor de diensten betalen of niet?
  • als je een betaald lidmaatschap wilt aangaan, voor welke periode wil je dat dan doen?
  • behoor je tot een speciale doelgroep en wil je in deze groep ook een date vinden?
  • wil je liever lid worden van een reguliere datingsite?

Voor iedere dater kunnen dus weer andere aspecten van een datingsite aansprekend of juist afstotend zijn. Uit onderzoek, onder daters van verschillende Belgische datingsites is echter wel een soort ranglijst ontstaan. Van de genoemde datingsite zullen we hieronder de hoogst genoteerde bespreken.

Parship

Dit de grootste datingsite die in België actief bezig is. Een inschrijving bij Parship is gratis, met de mogelijkheid om over te stappen naar een betaald abonnement. Wanneer je je in wilt schrijven bij Parship dan wordt je gevraagd om een persoonlijkheidstest in te vullen. Aan de hand van deze test en je persoonlijke voorkeuren, die je eveneens bij je inschrijving kunt vermelden, kan Parship partnervoorstellen samenstellen. Bij een partnervoorstel wordt een match gemaakt tussen twee leden van de datingsite die het beste bij elkaar passen op grond van alle beschikbare gegevens.

Match4me

Deze datingsite is speciaal in het leven geroepen om hoger opgeleide singles aan een leuke date te helpen. Als lid van deze datingsite dien je zelf de profielen van de overige leden te bekijken en hierop te reageren. Het gros van de leden van Match4me is tussen de 18 en de 30 jaar oud. Kenmerkend voor de datingsite is het veelvuldig gebruik van social media om profielen van leden onder de aandacht te brengen. Bij Match4me kun je je gratis inschrijven, en tegen betaling je lidmaatschap uitbreiden.

Relatieplanet

Relatieplanet is, net zoals Parship, één van de grotere aanbieders van online dating in ons land. Het is een datingsite waar iedere single vanaf 18 jaar terecht kan voor een date. Het maakt dus niet uit wat je geslacht, geaardheid of achtergrond is. Naast een gratis lidmaatschap biedt Relatieplanet haar leden ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Als lid kun je de persoonlijke profielen van de overige leden inzien en, indien gewenst, hierop reageren.

Hoe maak je een keuze?

Als je een datingsite gaat kiezen is het essentieel dat je weet wat de werkwijze is en of er voldoende potentiële dates voor ingeschreven staan. Om dit alles te weten te komen, kun je dan ook het best een poosje gratis lid worden van verschillende datingsites. Pas dan ben je goed in staat om datingsites onderling te vergelijken en de datingsite te kiezen die het beste bij je past.

Natuurlijk zul je je geen goed beeld kunnen vormen van een datingsite als je maar één of twee dagen lid bent geweest. Dit zal ook niet het geval zijn als je geen actieve houding hebt aangenomen ten aanzien van het online daten. Met een afwachtende houding bereik je in de regel weinig, of niets, op datingsites.

De kans op succes hangt dus niet alleen van de gekozen datingsite af. Je moet zelf ook actie durven ondernemen en potentiële dates gaan zoeken en benaderen. Zelfs wanneer een datingsite werkt met partnervoorstellen zal de ware niet zomaar in je schoot geworpen worden. Het devies bij online dating is dan ook: onderneem zelf actie!