Op zoek naar een nieuwe partner op internet?

Hoe romantisch een relatie soms ook begint, na verloop van tijd kunnen er toch kleine barstjes gaan vormen waardoor de band tussen twee geliefden verslechterd. In het meest erge geval zullen de, aanvankelijk kleine, scheurtjes in de relatie zelfs kunnen resulteren in een daadwerkelijke breuk. Twee geliefden kunnen lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan waardoor ieder zijn, of haar, eigen weg weer in moet slaan.

Een nieuwe relatie beginnen

Vaak zal het overigens niet meevallen om de draad, als single, weer op te nemen. Je kunt bijvoorbeeld door je ex-geliefde erg zijn gekwetst of je vertrouwen in hem, of haar, kan zijn beschaamd. Hierdoor zul je je niet alleen verdrietig en boos, maar vaak ook erg onzeker over jezelf, voelen. Bij het vinden van een nieuwe relatie kan dit alles je dan ook behoorlijk in de weg staan. Hoe kun je immers ooit nog iemand in je hart toelaten na alles wat je eerder hebt meegemaakt?

Online daten is laagdrempelig

Na een relatiebreuk zullen veel mensen zich zorgen maken over hun persoonlijkheid, en dikwijls ook hun uiterlijk. Hun vorige relatie is immers toch niet zomaar misgelopen? Deze onzekerheid maakt het voor veel kersverse singles erg lastig om opnieuw een date te zoeken. Gelukkig kunnen deze onzekere mensen, wellicht alleen om te beginnen, zich gaan richten op online dating.

Zie ook: De beste tips om een date te vinden om een datingsite

Het leggen van online contacten is voor veel mensen, die minder zeker zijn van zichzelf, een minder hoge drempel dan bijvoorbeeld in het uitgaansleven op een interessant persoon af te stappen. Op het internet kun je vaak wat vrijblijvender kennis met anderen maken. Wanneer een contact niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht, kun je het vaak gemakkelijker, en met een minder schuldgevoel, afkappen dan in het echte leven,

Ook het omgekeerde is voor veel online daters van toepassing: een online afwijzing wordt in de regel als minder grievend ervaren, Na een online afwijzing zullen, zelfs erg onzekere, singles eerder de draad van het daten weer oppakken zonder zich erg lang teleurgesteld of verdrietig te voelen.

Welke online wegen bewandelen

Om op het internet een nieuwe relatie te vinden, kun je een aantal verschillende wegen bewandelen, zoals:

  • Daten zonder registratie op een datingsite,
  • Geregistreerd daten, gratis of betaald, op een datingsite,
  • Chatten met bekende of onbekende singles,
  • Social media gebruiken om te netwerken, zoals Facebook, Twitter en Google+,
  • Op online contactadvertenties reageren, of er zelf één plaatsen,
  • Lid worden van een forum,
  • Je aanmelden bij van een internet community,
  • Speciale datingapplicaties downloaden op je smartphone, zoals Tinder.

Zie ook: Waarom vrouwen versieren niet moeilijk hoeft te zijn

Zoals je ziet zijn er een heleboel uiteenlopende manieren om online in contact te komen met een potentiële nieuwe liefde. Natuurlijk zul je voor jezelf dienen te bepalen welke manieren je het meest prettig vindt om te gebruiken in de zoektocht naar een relatie. Verder zul je eerder de ware tegen het lijf lopen als je je actief opstelt. Dus: hoe meer kanalen je inzet om nieuwe contacten te leggen, en hoe actiever je gaat zoeken, hoe groter de kans op en positief resultaat.

Het gebruikmaken van netwerken

Door familie, vrienden en bekenden in te lichten, kunnen zij je helpen je netwerk verder uit te breiden. Het aantal nieuwe contacten zal daardoor snel groeien evenals de kans dat je nieuwe liefde zich hiertussen bevindt. Probeer echter niet als een wanhopige ieder online contact te zien als een mogelijke date. Blijf je richten op kwaliteiten die je belangrijk vindt in een nieuwe partner. Een relatie beginnen die niet bij je past is namelijk meestal op voorhand al gedoemd te mislukken.