Op welke gratis datingsite kan ik mij zonder verplichtingen inschrijven?

Doordat er in ons land steeds meer (gratis) datingsites in het leven worden geroepen, zien veel potentiële daters door de bomen het bos niet meer. Het zal echter een vrijwel onmogelijke opgave zijn om alle (gratis) datingsites onder de loep te nemen. Het is dus zaak om uit een beperkt aantal datingsites de meest geschikte te kiezen.

Wel gratis maar geen verplichtingen

Bij een heleboel Belgische datingsites kun je je, om te beginnen, kosteloos inschrijven. Helaas zit je bij een aantal datingsites echter vast aan bepaalde verplichtingen, zoals het ontvangen van aanbiedingen van derden of slechts een beperkte periode gratis gebruikmaken van de aangeboden diensten. Voordat je je inschrijft, bij een (vermeende) gratis datingsite, is het altijd aan te raden om de algemene voorwaarden grondig door te lezen. Alleen zo kun je teleurstellingen of onaangename verrassingen in de toekomst voorkomen.

Duidelijkheid betekent vaak ook betrouwbaarheid

Datingsites die hun (potentiële) leden transparantie en duidelijkheid bieden, zullen in de regel ook websites zijn waar je veilig kunt daten. Deze websites zijn vaak erg populair en bij het grote publiek al aardig bekend. Voor dergelijke datingsites is een gratis lidmaatschap juist de manier om hier terecht te komen.

Wanneer eenmaal een gratis lidmaatschap (vaak voor onbepaalde duur) is afgesloten, zal de datingsite er wel alles aan willen doen om je te verleiden tot het aangaan van een betaald abonnement (voor een vooraf bepaalde periode). Indien de datingsite geen expliciete melding heeft gemaakt, kan een gratis lidmaatschap niet zonder toestemming van een betreffend lid worden opgewaardeerd tot een betaalde variant.

Bekende datingsites hebben meestal een gratis lidmaatschap, hierbij kun je denken aan datingsites, zoals

  • Relatieplanet.be,
  • Be2.be,
  • Parship.be,
  • Elitedating.be,
  • Match4me.be,
  • 50pkusmatch.be

Deze websites bieden (potentiële) leden in de regel niet alleen standaard een gratis platform aan voor online dating. Van tijd tot tijd zullen (potentiële) leden de mogelijkheid worden geboden om, voor de duur van een korte periode, tegen een gereduceerd tarief een proefabonnement af te sluiten.

Een proefabonnement is niet gratis

Een proefabonnement is overigens niet hetzelfde als een gratis lidmaatschap. Voor het online daten gedurende de proefperiode dien je namelijk wel te betalen. Hoewel de meeste datingsites dit wel duidelijk aan hebben gegeven, wordt er door een aantal mensen toch regelmatig overheen gelezen. Ook hierbij geldt weer: lees altijd goed de algemene voorwaarden van de betreffende datingsite zodat je precies weet wat je te wachten staat en waar je rekening mee dient te houden.

Betalen voor een lidmaatschap

Een aantal datingsites, dat eveneens in ons land actief zijn, werken niet met gratis leden. Op het moment dat je van de diensten van dit soort websites gebruik wilt maken, dien je eerst een overeenkomst aan te gaan en een betaling te verrichten. Indien je echt op zoek bent naar gratis online dating dan zijn deze websites zeker niet wat je bij je behoeftes, of financiële situatie, past.