Online flirten op gratis datingsites

Op het ogenblik dat je als single niet erg stevig in je schoenen staat, of gewoon wilt onderzoeken of anderen in je geïnteresseerd zijn, is online dating absoluut iets om eens uit te proberen. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, kosten datingsites geen bakken vol geld, en kun je bij de meeste zelfs voor onbepaalde tijd, gratis lid worden.

Gratis online flirten

Bij de meeste datingsites dien je je, voordat je kunt beginnen met flirten, eerst een registratie te voltooien en een persoonlijk profiel aan te maken. Er zijn overigens wel een aantal datingsites waar je zonder registratie direct kunt beginnen met je zoektocht naar een interessante flirt. Deze laatste datingsites worden echter vaak afgeraden omdat je nooit zeker weet met wie je nu werkelijk aan het flirten bent.

Gratis datingsites kunnen hun leden zelf laten zoeken naar een leuke kandidaat, of kandidate, om hun flirttechnieken op uit te testen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de persoonlijke profielen van interessante leden door te nemen en hierop te reageren.

Andere gratis datingsites hanteren zogenaamde partnervoorstellen. Deze voorstellen worden gemaakt aan de hand van voorkeuren en eigenschappen die je vooraf hebt opgegeven, vaak in combinatie met een persoonlijkheidstest die door de datingsite zal worden geanalyseerd om de beste match voor je te kunnen vinden. Op de aangeboden partnervoorstellen kun je dan, net zoals op de persoonlijke profielen bij andere datingsites, reageren.

Bekijk ook: Het stappenplan om vrouwen te versieren op een datingsite

Van flirten tot een date

De leden van gratis datingsites kunnen elkaar berichten, of reactie op hun profiel, sturen. Indien je hierbij al je charmes in de strijd weet te werpen, is de kans groot dat er een leuk contact wordt opgebouwd. Door er heerlijk op los te flirten kan er zelfs een date in levenden lijve tot stand komen. Online flirten heeft dan ook niet zelden geleid tot leuke vriendschappen en zelfs vaste relaties.

Indien je echter alleen wilt flirten, en dus niet echt op zoek bent naar een date of een relatie, speel dan nooit met de gevoelens van een ander. Met andere woorden: geef een ander in geen geval het idee dat er meer uit het contact te halen zou zijn dan een flirt. Je zou dan immers andere singles onnodig kunnen kwetsen of zich onzeker laten voelen over zichzelf. Flirten is weliswaar leuk maar gevoelens zijn absoluut niet bedoeld om mee te spelen.

Hoe kun je online flirten?

Een online flirt begint in de regel met een reactie op een aantrekkelijk partnervoorstel of een persoonlijk profiel. Je reageert in een dergelijk geval op een positieve manier op informatie van een andere single of maakt hem, of haar een complimentje. Online flirten, betekent meestal op een luchtige manier contact maken met een ander lid van een datingsite.

Er zijn singles die erg bedreven zijn in het online flirten. Door de keuze van hun woorden weten ze andere leden op een datingsite al snel voor zich te winnen. Om ook bedreven te raken in het online flirten dien je veel te oefenen en ook goed op te letten als een ander met jouw flirt op een datingsite. Naarmate je meer oefent, zal vaak niet alleen het online flirten, maar ook het flirten in het dagelijks leven, je steeds beter afgaan. In het begin kun je wellicht nog wat onzeker zijn over je versierkunsten. Na enige tijd ga je echter inzien dat je alsmaar vaker een succes weet te boeken en dat online flirten een erg leuke bezigheid kan zijn.