Inschrijven op een gratis datingsite in vijf stappen!

Gratis online dating heeft in ons land een gigantische vlucht genomen de laatste jaren. Voor veel singles is het de ideale manier om nieuwe contacten te leggen, een date te scoren en wellicht zelfs de liefde van je leven te vinden. Bij de meeste gerenommeerde Belgische datingsites dien je, voordat je van start kunt gaan met je zoektocht, je eerst in te schrijven.

1. Kiezen van een datingsite

Voordat je je in kunt schrijven bij één van de vele datingsites die in ons land actief zijn, zul je er eerst eentje moeten kiezen die het best bij je past. Dit kun je doen door een aantal verschillende datingsites met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een reguliere datingsite kiezen waar iedere single vanaf 18 jaar zich in kan schrijven en/of een datingsite die gericht is op een bepaalde doelgroep tijdens het online daten.

2. Aanmelden bij een datingsite

De eerste stap die je meestal dient te zetten als je gratis online wilt gaan daten, is je aanmelden bij een datingsite naar keuze. In de meeste gevallen doe je dit door je naam en e-mailadres door te geven en door een persoonlijk profiel aan te maken.

Bekijk ook: Wat is de beste datingsite van België?

3. Een persoonlijk profiel of persoonlijkheidstest

In een persoonlijk profiel kun je jezelf voorstellen aan andere leden. Eigenlijk kun je je persoonlijke profiel zien als je visitekaartje voor een potentiële date. Dit is de eerste indruk die je achterlaat en dient dus met grote zorg te worden gemaakt. Door de juiste schrijfstijl moet je immers proberen andere leden van de datingsite te verleiden om verder te lezen en daarna contact met je te zoeken.

Sommige datingsites werken echter op een andere manier, namelijk met een zogenaamde persoonlijkheidstest en het versturen van partnervoorstellen. Aan de hand van de ingevulde persoonlijkheidstest zal de datingsite leden gaan matchen die het best bij elkaar passen. Als lid van deze soort datingsite hoef je dus geen profielen door te spitten van potentiële dates. Wel zul je uit de partnervoorstellen de meest interessante kandidaten kunnen kiezen en hiermee in contact treden.

4. Het plaatsen van foto’s

Om je profiel nog aantrekkelijker te maken, kun je bij veel datingsites ook een profielfoto, en soms zelfs nog wat extra foto’s, toevoegen. Beelden zeggen in de regel immers meer dan woorden. Je gebruikt hiervoor bij voorkeur een recente en goed gelijkende foto waar je op je voordeligst opstaat. Dus geen oud T-shirt en een haardos alsof je net bent opgestaan. Kies bovendien een foto waar je op een beetje glimlacht.

5. Activeren van je profiel

Nadat je alles hebt ingevuld, opgeschreven en bijgevoegd, ziet je persoonlijk profiel er hopelijk uit om door een ringetje te halen. Toch kun je bij de meeste datingsites pas echt aan de slag nadat je je profiel hebt geactiveerd met een speciale link. Deze link wordt je over het algemeen per mail toegezonden door de datingsite. Met één klik op deze link is je profiel actief en zichtbaar voor de overige leden van de datingsite en kan het online daten beginnen.