Hoe werkt een abonnement van een datingsite?

Online daten wordt steeds populairder en steeds meer singles zien dit als de ideale manier om in contact te komen met interessante mensen. Naast reguliere datingsites, waar iedere singles vanaf 18 jaar gebruik van kan maken, zijn er ook zogenaamde doelgroepgerichte websites voor een specifieke groep alleenstaanden. Online daten kun je, op zowel reguliere- als gespecialiseerde datingsites, echter op een aantal verschillende manieren doen, namelijk:

  • Je kunt zonder aanmelding gaan daten op een datingsite,
  • Je kunt na een gratis inschrijving voor een onbepaalde tijd gaan daten op een datingsite,
  • Je kunt gebruikmaken van een betaald proefabonnement van een datingsite,
  • Je kunt een betaald lidmaatschap afsluiten en voor een bepaalde tijd online daten op deze website.

Verschil tussen gratis- en betaald daten

Indien je je als gratis lid inschrijft bij een datingsite dan krijg je de beschikking over een aantal basisdiensten die nodig zijn om contact te kunnen maken met de andere leden. Op het moment echter dat je een betaald lid wordt, zullen er verschillende extra dating diensten aan het basispakket toe worden gevoegd. Deze extra diensten, die overigens per datingsite kunnen verschillen, kunnen eraan bijdragen dat je eerder in contact komt met een leuke date.

De extra diensten voor betaalde leden van een datingsite kunnen onder andere inhouden dat zij:

  • bepaalde informatie of foto’s van andere leden wel kunnen zien die voor gratis leden verborgen blijft,
  • een groter aantal reacties kunnen plaatsen op de profielen of foto’s van andere leden,
  • meer foto’s aan hun eigen persoonlijke profiel toe kunnen voegen,
  • (vaker of onbeperkt) gebruik kunnen maken van een intern berichtensysteem,
  • Meer partnervoorstellen ontvangen, mits de betreffende datingsite met deze methode werkt, en dus met meer singles in contact kunnen komen,
  • Deel kunnen nemen aan speciale evenementen, indien de betreffende datingsite deze organiseert voor haar leden, en daar andere leden in levenden lijve kunnen ontmoeten.

Betaald lid worden van een datingsite

Vaak worden singles eerst gratis lid van een datingsite, of maken ze gebruik van een proefabonnement, om de website een beetje te leren kennen. Als er voor je geen interessante datingkandidaten staan ingeschreven dan heeft een lidmaatschap immers weinig zin.

Om een betaald lid te worden dien je dit aan te geven op je persoonlijke gedeelte van de datingsite. In de regel bieden datingsites hun leden verschillende abonnementen aan. De minst langlopende abonnementen zijn doorgaans in verhouding, het duurst. Een abonnement dat je voor zes maanden afsluit is dus meestal goedkoper (per maand gezien) dan een lidmaatschap voor slechts één of twee maanden.

Betaling en verlenging van een abonnement

Voordat je gebruik kunt van maken van de betaalde services van een datingsite dien je, in een groot deel van de gevallen, vooraf te betalen. Datingsites bieden vaak meerdere betaalmogelijkheden aan. Deze kunnen echter per website anders zijn. Ook de voorwaarden waaronder je een abonnement afsluit bij een datingsite kan van website tot website sterk verschillen.

Zie ook: Welke datingsites zijn echt gratis?

Om die reden is het altijd verstandig om, voordat je een abonnement af gaat sluiten, de algemene voorwaarden goed door te nemen. Op die manier zul je minder snel tot vervelende verrassingen komen te staan. Een van de aspecten die online daters vaak over het hoofd zien, is de automatische verlenging van een abonnement waar een heleboel datingsites mee werken. Na het verstrijken van de abonnementstermijn zit je dan dus stilzwijgend voor een bepaald periode aan een overeenkomst met de datingsite vast. In de algemene voorwaarden staat echter altijd duidelijk een termijn vermeld waarbinnen je je lidmaatschap dient op te zeggen.