Hoe studenten opzoek gaan naar een date

Als je de wilde verhalen moet geloven, die sommige mensen over hun studententijd vertellen, dan bestaat het leven van een student alleen maar uit feesten en daten. De realiteit laat voor veel studenten echter een ander plaatje zien, namelijk: veel colleges volgen, boven de boeken hangen en hard werken om alle eindjes aan elkaar te kunnen knopen en aan het einde van de studie ook nog een diploma binnen te slepen.

Tijdgebrek en overvolle agenda’s

Een heleboel studenten hebben niet allee te maken met tijdgebrek maar ook met een overvolle agenda. Het vinden van een leuke date lijkt voor een behoorlijk aantal studenten dan ook een helse opgave te worden. Gelukkig weten de studenten van tegenwoordig erg goed om te gaan met computers en andere technologieën, zoals smartphones en tablets. Deze middelen worden dan ook steeds vaker ingezet om, in de studententijd, in contact te komen met leuke mensen.

Datingsites en –applicaties gericht op studenten

De wereld van de online dating heeft inmiddels ook de studenten ontdekt en spelen handig in op hun behoeftes. Veel van deze website maken namelijk gebruik van speciale applicaties die je op je smartphone kunt downloaden en daardoor overal en altijd op zoek kunt gaan naar een interessante date. Er zijn tegenwoordig zelfs speciale datingsites die hun pijlen hebben gericht op studerende singles.

Een ander fenomeen dat steeds vaker wordt waargenomen, onder zowel studerende- als werkende jongeren, zijn de speciale datingsapplicaties voor op de tablet of smartphone. Deze hippe applicaties brengen jongeren, en dus ook studenten, op een eenvoudige manier met elkaar in contact. Het enige dat je hoeft te doen is je registreren. Vervolgens ga je in het ledenbestand op zoek naar een leuke date. Wanneer zowel jij, als de ander, een like heeft gegeven dan zullen jullie gegevens uit worden gewisseld en kan het daten echt gaan beginnen.

Ouderwets feesten en uitgaan

Hoewel de technologie steeds meer de overhand lijkt te krijgen onder studenten, zijn de ouderwetse feesten en uitgaansgelegenheden ook onder deze doelgroep nog erg populair. Zeker als het gaat om het vinden van een leuke date, zoeken nog altijd massa’s studenten de kroeg of festivals op. In de meeste studentensteden vind je dan ook verschillende cafés, bars en clubhuizen waar vrijwel alleen studenten gebruik van maken.

Onderneem zelf actie

In de meeste studentensteden worden bovendien van tijd tot tijd allerlei activiteiten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. De kans dat je op een van deze evenementen de ware liefde tegenkomt is dan ook zeker niet uit te sluiten. Als je, in je studententijd, een date wilt vinden zul je wel een actieve houding aan moeten nemen. In je studentenkot blijven zitten en afwachten tot de liefde van je leven langskomt, zal doorgaans weinig resultaat geven.

Zie ook: Waar kan ik mij gratis aanmelden op een datingsite?

Door lid te worden van verschillende verenigingen, clubs en/of werkgroepen, zal je netwerk alsmaar groter worden en de kans op het vinden van een interessante date eveneens steeds verder toenemen.