Hoe snel kan je iemand vinden op een datingsite?

Goed werk heeft tijd nodig wordt weleens gezegd. Dit geldt ook voor het vinden van je grote liefde op een gratis datingsite. In geen enkel geval kan een termijn worden gesteld waarbinnen je je ware zult tegenkomen tijdens het online daten. Er zijn een groot aantal factoren van invloed op het hebben van succes op een datingsite. Maar een geluk speelt hierbij een niet te onderschatten rol. Een aantal van deze factoren hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Gratis- of betaald online daten

Bij de meeste datingsites die in ons land actief zijn, krijgen betalende leden meer diensten aangeboden dan singles die voor een gratis lidmaatschap hebben gekozen. Zo kunnen betalende leden vaak meer gegevens van andere leden inzien en eveneens meer over zich vertellen of laten zien in de vorm van extra foto’s die geplaatst kunnen worden. Hoe sneller een contact tot stand kan worden gebracht, hoe eerder je een succesje weet te boeken. Als online dater zul je dus af moeten wegen of je het waard vindt om te betalen voor de geboden extra services van een datingsite.

Een goed profiel is het halve werk

Maar of je nu gratis- of betaald lid bent van een datingsite een goed profiel is het halve werk. Door je profiel namelijk interessant en aantrekkelijk te maken voor de overige leden (en dus ook voor een potentiële date) zul je jezelf op de meest voordelige wijze moeten presenteren. Let hierbij wel op dat je niet gaat overdrijven omdat dit altijd uitkomt en je date er alsnog vandoor kan gaan.

Beschrijf in je profiel duidelijk en op een unieke manier wie je bent, wat je doet, wat je interesses zijn en wat je van een date verwacht. Verder kun je meestal een foto aan je profiel toevoegen. Deze foto is eveneens van groot belang als je succes wilt boeken. Het best kies je een foto waar je helemaal op te zien bent en waarop je glimlacht. Natuurlijk dient het een foto te zijn waarop je op je voordeligst te zien bent (en dus niet in een oude pyjama op een moment dat je net uit bed bent gerold na een avondje doorzakken in de kroeg).

Neem het heft in eigen hand

Na je inschrijving bij een datingsite kun je oneindig wachten op reacties van andere leden. Op die manier kan het echter behoorlijk lang duren voordat iemand je gevonden heeft. Beter ga je zelf op zoek naar interessante profielen. Zodra je deze gevonden hebt, neem je het initiatief tot het leggen van het eerste contact. Dit kan door te reageren op bijvoorbeeld het persoonlijk profiel, gemeenschappelijke interesses of de foto van de persoon in kwestie. Wanneer je op meer dan één profiel reageert, is de kans op succes uiteraard groter dan als je al je pijlen telkens op slechts één potentiële date richt.

Zie ook: De beste liedjes voor een romantische avond

Leg de lat niet te hoog

Voordat je begint met online dating heb je je wellicht al een beeld gevormd van de gang van zaken op een datingsite en de successen die je zou kunnen boeken. Veel mensen vergeten hierbij echter dat de werkelijkheid vaak anders in elkaar zit dan zij zich hebben voorgesteld. Het kan dus gebeuren dat je je verwachtingen na enige tijd wat bij moet stellen. Uiteraard kun je ook besluiten om vanaf het begin de lat niet te hoog te leggen en niet te veel succes op de korte termijn te verwachten. Mocht je dan onverhoopt toch een leuke date tegenkomen dan is dit echter mooi meegenomen.