Hoe populair is online dating bij de senioren?

Vandaag de dag kunnen steeds meer senioren aardig omgaan met een computer. Doordat zij internet hebben leren gebruiken is er dan ook voor een heleboel ouderen een wereld aan mogelijkheden open gegaan. Niet alleen kunnen zij online opzoek gaan naar allerlei informatie, goederen en diensten maar ook naar een (nieuwe) liefde in hun leven.

Online dating voor senioren

Door de vergrijzing in ons land is het aantal senioren de laatste jaren alleen maar toegenomen. De vraag naar online dates voor deze doelgroep is eveneens sterk gestegen de laatste tijd. Deze stijgende vraag is vooral te wijten aan de behoefte om niet de rest van het leven alleen door te brengen, bijvoorbeeld na het overlijden van een partner of een levenlang gewerkt te hebben aan een carrière.

Beheerders van datingsites hebben handig in weten te spelen op de vraag naar online datingmogelijkheden speciaal gericht op de oudere singles. Er zijn, naast een heleboel andere soorten datingsites, nu ook speciale platforms geopend waar mensen vanaf 50 jaar op een veilige en vertrouwde manier contact kunnen leggen met leeftijdsgenoten.

Waarom speciale seniorendatingsites?

Op het moment dat je tot de senioren gaat behoren, ben je voor een heleboel mensen van de jongere generaties gewoon oud. Een date met iemand die veel jonger is zal dan ook niet erg vaak tot stand komen. Niet alleen vanwege het leeftijdsverschil maar ook door de verschillende interesses, hobby’s, levenservaring en leefpatroon.

Door je in te schrijven bij een datingsite voor senioren weet je in elk geval zeker dat de leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor een date. Ook het leefpatroon van de meeste senioren is op belangrijke punten hetzelfde. In verhouding tot jongere singles hebben vrijgezelle senioren meer vrije tijd die zij met een date door zouden kunnen brengen. Jongere alleenstaanden hebben vaak veel verplichtingen in de vorm van een baan of een opleiding en dus relatief weinig vrije tijd.

Seniorendating is algemeen geaccepteerd

In het verleden bleven oudere alleenstaanden thuis, gingen op bezoek bij familie of vrienden, deden hun boodschappen en bezochten zo nu en dan een buurthuis of café om een potje kaart te spelen. Dee rest van hun tijd brachten ze thuis door achter de geraniums. Vandaag de dag zijn senioren echter een stuk actiever en staan vaak nog volop in het leven. Niet alleen weten zij aardig om te gaan met nieuwe technologieën, ook zijn zij lichamelijk veel actiever dan hun leeftijdsgenoten vroeger.

Een heleboel senioren gaan, na hun pensionering, juist die dingen doen die zij in hun jongere jaren moesten laten, bijvoorbeeld vanwege hun gezin of werk. Niet alle senioren hebben echter (nog) een partner om hen te vergezellen tijdens geplande activiteiten. Hun partner is inmiddels overleden of zij hebben nooit eerder een vaste partner gehad. Op datingsites voor senioren kunnen zij nu op zoek gaan naar gelijkgestemden met dezelfde interesses. Een mens is immers niet in de wieg gelegd om heel zijn, of haar, leven alleen te blijven. Seniorendating wordt niet voor niets alsmaar populairder.