Hoe moet ik mij gedragen op een eerste date?

In de meeste gevallen heb je, voordat je voor de eerste keer op date gaat, de persoon in kwestie al eens op een foto gezien. Toch zal tijdens de eerste ontmoeting duidelijk worden of er werkelijk een klik is. Om de kans van slagen een stuk groter te maken moet je ervoor zorgen dat je eerste afspraakje er één wordt om nooit te vergeten.

Zie ook: Mag ik zoenen op een eerste date?

Je uiterlijk is je visitekaartje

Om te beginnen moet je op je Paasbest op een date verschijnen. Kom dus niet in een oude jeans vol rafels en een paar afgetrapte gympen. Beter kies je niet alleen kleding die schoon en heel is maar ook nog eens de positieve kanten van je lichaam accentueren. Dus een breedte strepen als je een wat voller postuur hebt of juist een lengte accent als je bijna de twee meter hebt bereikt. Je kleding kan een helboel over jezelf vertellen dus kies deze met zorg. Dit geldt uiteraard ook voor je schoenen en accessoires.

Naast je kleding dien je ook extra aandacht te besteden aan je uiterlijke verzorging. Dus geen vettige pieken maar keurig gewassen en gestylde haren. Met een heerlijk luchtje maak je het geheel af en kun je vol zelfvertrouwen je date tegemoet treden.

Wat moet je zeker doen

Tijdens een eerste date dien je de volgende dingen niet te vergeten:

  • Blijf jezelf en probeer je niet anders voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Je hoeft jezelf niet te verlagen maar ga zeker niet op de opschepperige toer. De meeste mensen vinden het immers erg storend als hun date het ene bravoureverhaal na het andere vertelt.
  • Zet je mobiele telefoon uit, of tenminste op stil, zodat je tijdens je date niet gestoord kunt worden. Telkens met je telefoon in de hand zitten getuigt immers niet van veel interesse in je date.
  • Toon oprechte interesse in je date. Dit doe je door te luisteren wat hij, of zij, je te vertellen heeft en hier gericht op door te vragen. Op die manier voorkom je bovendien dat er te veel vervelende stiltes zullen vallen.
  • Probeer je date niet te verleiden om iets te doen dat tegen zijn, of haar waarden, normen of principes indruist. Uiteraard dien je zelf ook geen dingen te doen die je tegenstaan of die je normaal gesproken zou nalaten.
  • Gedrag je galant en beleeft, dus maak geen storende en/of geluiden zoals boeren of winden. Besteed verder aandacht aan je tafelmanieren (schrokken, smakken en slurpen is uit den boze). Ook voortdurend aan jezelf krabben of wrijven zal geen goede indruk op je date achterlaten. Niet doen dus!
  • Opdringerigheid is zeker tijdens een eerste afspraakje not done. Je date overladen met cadeautjes of doorzichtige- en/of afgezaagde complimentjes worden over het algemeen ook niet erg gewaardeerd (door zowel mannen als vrouwen) Probeer liever een ontspannen sfeer te creëren (niet door massa’s drank maar door een plezierig gesprek bijvoorbeeld) en het op die manier voor je metgezel aantrekkelijk te maken nog eens met je af te spreken.
  • Aan het einde van een date moet je goed inschatten of je date het op prijs stelt dat je een afscheidszoen geeft. Indien je twijfelt dan kun je beter eerst toestemming vragen. Dit zal namelijk als attent worden gezien terwijl ongewenst je date zoenen een vervolgafspraak wellicht kan elimineren.
  • Ook seks tijdens een eerste date wordt door een heleboel singles als ongepast beschouwd. Je lichaam al zo snel aan een ander geven zal je eigenwaarde zeker niet ten goede komen, evenmin als je goede naam als dit vaak voorkomt.