Hoe laat je een positieve indruk achter na je eerste date? 

Je eerste date dien je eigenlijk te zien als het afgeven van je visitekaartje aan iemand die misschien weleens je vaste relatie zou kunnen worden. De meeste mensen willen, na hun eerste afspraakje, dan ook een onvergetelijk ondruk achter hebben gelaten. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handig tips voor je op een rijtje gezet zodat het met die goede indruk wel goed komt.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Een goed verzorgd uiterlijk zal direct opvallen bij je date. Besteed hier dus veel aandacht aan. Een joggingbroek en een verwassen T-shirt zijn dus absoluut niet de bedoeling. Beter kies je stijlvolle kleding die op elkaar is afgestemd. Maar ook je schoenen en kapsel dienen tiptip in orde te zijn. Kies overigens wel kleding waarin je je op je gemak en zelfverzekerd voelt. Natuurlijk zul je je kleding wel aan moeten passen als je bijvoorbeeld outdoor activiteiten hebt gepland voor je eerste afspraakje.

Een goede persoonlijke hygiëne hoort ook bij een goede persoonlijke verzorging. Dit is dus ook een belangrijk punt van aandacht voordat je op date gaat. Zorg ervoor dat je tanden zijn gepetst en je een, niet te overdreven, luchtje op hebt gedaan.

Zorg dat je veilige gespreksonderwerpen kent

Op een eerste date is het zeker niet verstandig om het over exen te praten. Maar ook het geven van te veel, of niet oprechte, complimentjes kan roet in het eten gooien tijdens een eerste date. Wees matig met grappen, zelfingenomenheid en zelfbeklag. Om veilige gespreksonderwerpen aan te kunnen halen, kun je het nieuws van de laatste week even doornemen. Op die manier heb je geen last van vervelende stiltes tijdens je date.

Wees voorzichtig met alcoholische drank

Samen met je date gezellig een drankje drinken op een terrasje. Niets mis mee zou je denken. Helaas blijkt regelmatig weer dat mensen zich toch niet weten te beheersen als het gaat om het nuttigen van alcoholische drank. De sfeer zal dan, in plaats van worden verhoogd, juist bedorven worden. Veel mensen vinden bovendien dat overmatig drankgebruik, en het vaak daaruit voortvloeiend ongeremd gedrag, afstotelijk. Wanneer je toch samen wat wilt gaan drinken, kies dan liever voor een frisdrank, een vruchtensap of water.

Een drankje drinken omdat je zenuwachtig bent tijdens een eerste date is overigens niet nodig. Je date zal waarschijnlijk met hetzelfde euvel kampen en zich ook niet voortdurend een houding weten te geven. Je kunt nervositeit en zenuwen ook beschouwen als romantische kenmerken van een eerste ontmoeting.

Wees charmant tijdens je date

Door op het afgesproken tijdstip, of een paar minuutjes eerder, op je afspraakje te verschijnen zul je laten zien dat je date op je kan bouwen. Kom overigens niet veel te vroeg (zodat er wellicht al meerdere lege glazen voor je op tafel staan) dit zal je date namelijk de indruk kunnen geven dat je erg onzeker bent.

Gedurende je date dien je je keurig te gedragen. Dus geen hinderlijke geluiden, zoals boeren, winden, smakken of slurpen. Ook je eten en drinken in rap tempo naar binnen schuiven zal door veel vrouwen absoluut niet worden gewaardeerd.

Ook aan het einde van een eerste afstpraakje dient er afgerekend te worden. In het verleden stond het buiten kijf dat deze door de man werd voldaan. Tegenwoordig staan echter steeds meer vrouwen erop dat zij (een deel) van de rekening mogen voldoen. Bepaal van persoon tot persoon hoe je hiermee omgaat. Wanneer je echter een relatie wilt, is het doen van een “investering” in de regel een goede zaak.