Hoe krijg ik mijn ex terug?

Wanneer je je grote liefde verliest dan zal je hart breken. Ware liefde zal immers altijd ergens in je lichaam en ziel blijven sluimeren. Hoewel je hoofd soms zegt dat het beter is zo, kan je hart het liefst een verzoening zien. Als je je ex zo mist dat je hem, of haar, het liefst direct mee terug naar je huis sleept dan zijn de volgende tips misschien erg nuttig voor je.

Is het realistisch om je ex terug te wensen?

Voordat je je in allerlei bochten gaat wringen om je ex voor je terug te winnen, is het vaak zinvol om voor jezelf na te gaan of dit realistisch is. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of de relatie een kans van slagen zou hebben en of je het vertrouwen en de belangstelling in je ex terug kunt krijgen. Om een goede inschatting te kunnen maken, over een opleving van de relatie, kun je bijvoorbeeld kijken naar de redenen van de breuk.

Je weet het zeker

Op het moment dat je zeker bent van je zaak en je ex absoluut weer in je leven wil veroveren dan kun je het volgende proberen.

  • Probeer, bijvoorbeeld via gemeenschappelijke vrienden, te achterhalen of je ex nog aan je denkt. Dit is het geval als hij, of zij, nog veel over je praat of goede herinneringen ophaalt. Wanneer je nog contact hebt met je ex kun je dit soort herinneringen naar boven halen en goed letten op de reactie die hierop volgt. Wanneer je merkt dat de vlam nog niet gedoofd is kun je voorzichtig toenadering zoeken.
  • Om ervoor te zorgen dat je ex aan je blijft denken, en over je blijft praten, dien je op een positieve manier in beeld te blijven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door altijd positief en vriendelijk te reageren (ook naar zijn familie en vrienden). Met zwartmakerij zul je immers je ex alleen maar voor het hoofd stoten,
  • Als er (weer) contact is tussen jou en je ex kun je proberen om hem, of haar, weer te laten voelen waarom jij de ware bent. Je moet hierbij* de hoop laten varen dat je ex door rationeel denken* tot het besluit zal komen om weer bij je terug te keren. Het gevoel dat er eens was, moet terugkomen en daar is vaak tijd en bezinning voor nodig.
  • Je moet je ex in laten zien wat hij, of zij, nodig heeft en wat het gemis is dat je hebt achtergelaten. Je weet immers pas wat je mist, als het er niet meer is. Je ex moet je gaan missen.
  • Indien je ex nog wel van je houdt, maar niet bij je terug wil komen, dan maak je jezelf zo aantrekkelijk mogelijk voor je ex (zowel innerlijk als uiterlijk) en zorg je ervoor dat je niet al te makkelijk te veroveren bent. Als je ex moeite moet doen om je terug te krijgen dan ben je waarschijnlijk veel aantrekkelijker.