Hoe kies je een gratis datingsite?

In ons land zijn een groot aantal verschillende datingsites actief. Veel van deze websites bieden hun gebruikers zowel gratis- als betaalde diensten aan. De gratis datingsites zijn overigens nog ook op een andere wijze in te delen:

met een vereiste registratie van de leden voordat zij gebruik kunnen maken van de geboden services,
zonder een vereiste registratie op zoek gaan naar een interessante date.

In beide gevallen kun je vaak opnieuw een indeling maken in:

  • een datingsite voor iedere single vanaf 18 jaar,
  • een datingsite die zich specifiek heeft gericht op een bepaalde groep singles van 18 jaar en ouder/

Het kiezen van een datingsite

Om te kunnen bepalen welke gratis datingsite het meest bij je past, is het goed verschillende websites eens een poosje uit te proberen. Om te beginnen dien je uit te vinden welke werkwijze je het meest aanspreekt:

  • een gratis datingsite waar iedere ge├»nteresseerde zich kan melden en nieuwe contacten kan leggen,
  • een gratis datingsite die werkt met geregistreerde leden en waar je, als lid, andere profielen gaat doorspitten om een interessante date te vinden.
  • Een gratis datingsite die haar leden zogenaamde partnervoorstellen toestuurt via e-mail. Deze partnervoorstellen zijn gebaseerd op de voorkeuren die leden op hebben gegeven tijdens hun inschrijven, karaktereigenschappen, interesses en, in een heleboel gevallen ook, de analyse van een persoonlijkheidstest.

Doordat het aanbod van datingsites zo enorm groot is, is een directe keuze maken meestal erg lastig. Pas wanneer je, minimaal een week, actief heb meegedraaid op een bepaalde datingsite kun je je een aardig beeld hiervan vormen. Voordat je een definitieve keuze maakt, is het aan te raden meerdere datingsites onder de loep te nemen. Bij voorkeur datingsites die op verschillende manieren hun diensten aanbieden. De ene werkwijze is immers de andere niet.

Lees de voorwaarden goed voor je inschrijving

Elke datingsite heeft haar vaak een aantal eigen voorwaarden en regels. Voordat je je als lid bij een datingsite aanmeldt, doe je er verstandig aan om deze voorwaarden goed door te nemen. Alleen op die manier kom je niet voor onverwachte verrassingen of teleurstellingen te staan. Zelfs wanneer de voorwaarden van meerdere datingsites op elkaar lijken, is het goed om deze toch allemaal grondig door te nemen. Hoewel dit wat tijd zal kosten, kan het je soms een heleboel ellende in de toekomst besparen.

Bij datingsites, die bedoeld zijn voor een bepaalde groep singles, kunnen de voorwaarden om lid te kunnen worden anders zijn dan bij een reguliere website. Bij het maken van je keuze zul je ook met deze regels rekening dienen te houden. Als je immers niet aan de gestelde voorwaarden voldoet dan is dit voor de datingsite een reden om je, zonder enige opgaaf van redenen, als lid te verwijderen.

Hoewel het gros van de datingsites begint met een gratis lidmaatschap, moet je hier bijvoorbeeld toch niet klakkeloos vanuit gaan. Het kan namelijk gebeuren dat een bepaalde datingsite juist dit gedeelte in haar voorwaarden heeft aangepast. In dat geval zou je, meestal ongewild, geboden worden aan een betaalde overeenkomst met deze website.

De diensten die een datingsite haar gratis leden aanbiedt, kunnen van website tot website verschillen. Wanneer je de meest geschikte datingsite wilt vinden dan dien je ook deze diensten onderling goed te vergelijken. Bij de ene datingsite kun je bijvoorbeeld, met een gratis lidmaatschap, over meer contactmogelijkheden beschikken. De kans op succes voor gratis leden zal bij een dergelijke datingsite meestal hoger zijn dan bij een concurrerende website die veel minder services aanbiedt als je geen betalend lid bent.