Hoe kies ik een datingsite die bij mij past?

Vandaag de dag kun je kiezen uit een heleboel erg verschillende datingsites. Er zijn niet alleen datingsites waar elke volwassen single zich in kan schrijven maar ook websites die zich in het bijzonder hebben gericht op een speciale doelgroep, zoals hoogopgeleiden, senioren, gehandicapten of alleenstaande ouders. Kortom: er zijn datingsites te kust en te keur.

Hoe gaan datingsites te werk

De meeste datingsites werken met leden die zich vooraf, al dan niet tegen betaling, inschrijven en een persoonlijk profiel aanmaken. Dit profiel kan door de andere leden van de datingsite worden bekeken of als basis dienen voor zogenaamde datingvoorstellen die gemaakt worden door de beheerders van de website. Op het moment dat je in een persoon een interessante date ziet, kun je reageren op zijn, of haar, profiel. Uiteraard kunnen andere singles ook een reactie geven op jouw persoonlijke profiel.

Door op deze manier contact te maken, kunnen er conversaties ontstaan waarin je elkaar wat beter leert kennen. Zodra er een klik blijkt te zijn tussen twee personen dan kan er, natuurlijk als beide partijen hier achterstaan, een eerste date worden georganiseerd. Van een eerste afspraakje komt wellicht een tweede en misschien zelfs wel een blijvende vriendschap of relatie.

Welke datingsite past bij mij?

Doordat je tegenwoordig uit een groot aantal verschillende datingsites kunt kiezen, zal het maken van een keuze niet altijd even eenvoudig blijken te zijn. Bepaal daarom vooraf wat je van een datingsite verwacht. Hierbij kun je je bijvoorbeeld de vragen stellen:

  • Wil ik een reguliere- of een doelgroepgerichte datingsite?
  • Wil ik wel of niet betalen voor een lidmaatschap?
  • Wil ik zelf profielen van leden doorsnuffelen of ga ik liever voor datingvoorstellen?

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je één, maar beter meerdere, datingsites kiezen waarbij je om te beginnen een proefabonnement gratis lidmaatschap afsluit. Zo kun je een beetje kennismaken met de werkwijze van de datingsite en beoordelen of deze aansluit bij je verwachten. Om een goed beeld te krijgen van een bepaalde datingsite dien je minimaal een week, vrij actief, op deze website actief te zijn.

Indien je helemaal niet weet wat voor soort datingsite het best bij je past dan kun je je gratis aanmelden bij websites die een totaal verschillende aanpak hebben. Je kunt onder andere kiezen voor een lidmaatschap bij:

  • een reguliere datingsite waarbij je zelf op zoek gaat naar een interessante date,
  • een reguliere datingsite die werkt met zogenaamde datingprofielen,
  • een doelgroepgerichte datingsite waarbij je zelf op zoek gaat naar een interessante date,
  • een doelgroepgerichte datingsite die werkt met zogenaamde datingprofielen.

Na enige tijd zul je merken dat er één of twee datingsites zijn die je meer aanspreken. Op deze websites kun je verder op zoek gaan naar een leuke date. Vergeet je overigens niet om je bij de afgevallen datingsites correct af te melden en voorkom zo een overvolle mailbox.

Een gratis- of betaald lidmaatschap

Een andere keuze die je kunt overwegen, bij het kiezen van de datingsite die het beste bij je past, is een gratis-, een proef- of een betaald lidmaatschap. Bij een betaald lidmaatschap kun je immers van meer diensten gebruikmaken dan wanneer je een gratis inschrijving hebt gedaan. Bij de meeste datingsites kun je overigens voor een onbepaalde tijd gratis ingeschreven blijven. Uiteraard zul je dan wel regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen ontvangen voor een betaald proeflidmaatschap of een abonnement voor een bepaalde tijd. Voel je echter nooit verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Als je tevreden bent als gratis lid dan is dat helemaal jouw keuze.