Hoe kan ik een vrouw versieren op een online datingsite

Het gebruik van datingsites om nieuwe contacten te leggen, is de laatste jaren flink toegenomen. Toch kan het gebruik van deze websites ook voor een heleboel frustratie zorgen tijdens het versieren van een vrouw. Soms denk je bijvoorbeeld dat een bepaalde vrouw zeker op je bericht gaat reageren en volgt er een volledige stilte.

Goede openingszin op je profiel

Een unieke en aansprekende openingszin op je persoonlijk profiel is essentieel als je een vrouw wilt versieren op een datingsite. Door zelfverzekerd, maar niet arrogant of branieachtig, over jezelf te schrijven zal een vrouw eerder geneigd zijn om verder te lezen, en zelfs om je een reactie te sturen, dan wanneer je schrijft dat je niet goed weet wat je over jezelf kan vertellen.

Om je profiel extra in het oog te laten springen, kun je de eerste zijn in hoofdletters weergeven. Probeer bovendien een zin te bedenken die niet alleen origineel is, maar ook goed bij je past. Een beetje humor zal absoluut ook helpen om de aandacht van vrouwen te trekken en vast te houden. Maar ook hierbij geldt: overdrijf het niet.

Zorg voor goede foto’s

Een goede foto staat los van het feit of je een knap uiterlijk hebt. De foto zal eerder worden gebruikt om een vrouw te laten zien hoe je overkomt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zal een knappe man met een ontbloot bovenlijf vaak minder aandacht weten vast te houden dan een man die minder knap is maar wel een goede uitstraling heeft. Een man in een stijlvol pak heeft in een dergelijke situatie echter betere kansen.

Vrouwen zullen zich altijd laten leiden door hun gevoel en intuïtie. Bovendien zullen zij op allerlei kleine details letten die de meeste mannen nog niet eens in de gaten hebben. Een belangrijk detail waar de meeste vrouwen op letten is de glimlach. Een glimlachende man, knap of lelijk, komt doorgaans aantrekkelijker over dan iemand die stuurs, nors of zwoel probeert te kijken. Een glimlach op je gezicht zorgt er tevens voor dat je zelfverzekerd overkomt.

Een eerste bericht

Omdat de meeste vrouwen erg op hun gevoel afgaan is het zaak om in je eerste bericht een aantal aantrekkelijke kwaliteiten van je naar voren te brengen. Het beste begin je dus niet met een ellenlang verhaal of enkele en alleen een compliment over haar voorkomen. De meeste mannen blijven vrij oppervlakkig als zij een vrouw een eerste bericht sturen. Het zal daardoor niet moeilijk zijn om dit beter te doen.

Een eerste bericht kun je het beste als volgt opbouwen:

  • je vertel wat je opviel in het profiel van de vrouw en vervolgens stel je haar hierover een vraagje.
  • vertel in het kort welke persoonlijke kwaliteiten jij zoekt,
  • gebruik humor om te vertellen hoe hopeloos sommige mannen zijn als het om online dating gaat,
  • vertel in het kort wat je persoonlijke kwaliteiten zijn,
  • sluit het bericht op een grappige manier af en vergeet daarbij niet je e-mailadres te vermelden.