Gratis daten zonder inschrijving op internet

Het leven is voor veel mensen al duur genoeg. Betalen voor online dating zit er dan ook voor sommige singles niet in. Gelukkig bieden een groot aantal datingsites hen de mogelijkheid om gratis lid te worden en dus toch op zoek te gaan naar hun grote liefde. Een andere manier om gratis online te daten is door gebruik te maken van datingsites zonder registratie.

Gratis inschrijven bij een datingsite

Het gros van de gratis datingsites, die werken met geregistreerde leden, beginnen met een gratis lidmaatschap. Met andere woorden: op het moment dat je je inschrijft, zit je nog niet vast aan een contract of iets dergelijks. Zodra je merkt dat deze datingsite je bevalt, en je gebruik wilt maken van extra diensten, kun je overstappen naar een betaald lidmaatschap voor de duur van een vooraf bepaalde periode.

Door gratis lid te worden van een datingsite geniet je wel van de controle en bescherming van de beheerder van de betreffende website maar kun je op ieder gewenst ogenblik je ook weer uitschrijven. De beheerders van datingsites houden in de meeste gevallen een oogje in het zeil als het gaan om foto’s en teksten die door leden online worden geplaatst. Indien deze niet aan de gestelde voorwaarden voldoen dan zal er ingegrepen worden. Dit kan betekenen dat de foto’s of teksten worden weggehaald van de website, of dat het betreffende lid wordt geroyeerd. Ook zogenaamde fakers of nepprofielen worden vaak op een vergelijkbare manier aangepakt zodat de kans op een leuke date wordt vergroot.

Voordelen van een gratis lidmaatschap

Een gratis lidmaatschap bij een datingsite heeft dus een groot aantal voordelen:

  • je kunt de website kosteloos leren kennen,
  • je kunt gratis in contact komen met interessante mensen, en misschien zelfs een date scoren,
  • je kunt altijd een beroep doen op de websitebeheerder als er problemen zijn,
  • door met registraties te werken worden een groot aantal kwaadwillende personen afgeschikt en de kans op misleiding of andere problemen verkleind.

Gratis online dating zonder inschrijving

Een aantal datingsites werkt niet met geregistreerde lidmaatschappen maar staat open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Dit kunnen dus niet alleen singles zijn die serieus op zoek zijn naar een interessante date. Maar ook personen die misbruik willen maken van de goedgelovigheid van anderen. Hierbij kun je onder andere denken aan pedofielen, oplichters en loverboys.

Hoewel de beheerders van dit soort datingsites proberen om alles in goede banen te leiden, zijn ongure individuen toch niet helemaal weg te houden. Op het moment dat je dus besluit om langs deze weg een date te zoeken dan zul je uiterst voorzichtig te werk moeten gaan. Je weet immers nooit zeker of iemand ook echt is wie hij, of zij, beweert te zijn.

Algemene tips bij online dating

Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet die online dating een stuk veiliger zullen laten verlopen.

  • Je persoonlijke gegevens, zoals je echte naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, kun je beter niet online plaatsen. Beter kies je een alias en een speciaal aangemaakt e-mailadres waarin je echte naam niet terug te vinden is.
  • Doe geen dingen, op verzoek van een ander, die je normaal gesproken ook niet zou doen. Hierbij kun je denken aan je uitkleden, of het verrichten van seksuele handeling, voor een webcam. De beelden kunnen door de ander immers worden opgeslagen en later als chantagemiddel tegen je worden gebruikt, of zonder je toestemming via het internet worden verspreid.
  • Geef nooit geld aan personen die je niet kent, hoe zielig of hoopgevend, hun verhaal ook mag zijn.