Eigenschappen die je zeker moet weten over vrouwen

Dat mannen en vrouwen erg van elkaar verschillen is niet alleen van toepassing op hun lichaam maar zeker op hun denkwijze. Door deze aanzienlijke verschillen in de manier van denken, praten en handelen, kunnen er soms onnodig problemen ontstaan. Zo is bekend dat mannen niet altijd goed begrijpen wat een vrouw nu eigenlijk bedoeld als zij iets zegt.

Wat je absoluut moet weten over vrouwen

 • Een heleboel vrouwen vinden het erg frustrerend als zij, wanneer ze een man iets vertellen, meedelen of vragen, geen reactie of antwoord krijgen. Vrouwen uiten hun gevoelens en gedachten dan ook veel sneller, en dikwijls ook nog op een andere manier, dan de meeste mannen dat zouden doen.
 • Wanneer je een date hebt met een vrouw dan dien je al je aandacht op haar te richten, en dus geen passerende dames of serveersters nagapen. Voor veel vrouwen komt dat namelijk erg ongeïnteresseerd over. Bovendien zullen veel vrouwen hierdoor erg onzeker over zichzelf worden.
 • Als je tijdens een gesprek goed naar je date luistert, en dus ook in je opneemt wat ze je vertelt, dan kun je gerichte vragen stellen en meer over haar te weten komen. Bovendien laat je op die manier blijken dat je oprecht in haar geïnteresseerd bent.
 • Hoe leuk je een vrouw ook vindt, maak haar niet meer belangrijk dan zij op dat moment voor je is. Dit wil zeggen: overlaat haar niet op de eerste date met allerlei cadeautjes of overdreven complimentjes.
 • Het gros van de vrouwen heeft er een hekel aan als je opschept over eerdere veroveringen of kwaliteiten van voormalie relaties. Ook in dit geval kan een vrouw zich erg onzeker gaan voelen. Richt daarom tijdens een date je aandacht op haar, zonder dit te overdrijven natuurlijk, en laat bravouregedrag achterwege.
 • Verder is opscheppen over je financiële situatie meestal niet aan te raden. Je komt dan eveneens erg pocherig over en je date kan de indruk krijgen dat je haar met geld of goederen probeert te winnen.
 • Vrouwen stellen het doorgaans op prijs als je rekening met hen houdt in de vorm van kleine dingen, zoals het sluiten van de toiletbril, het openhouden van een deur of het aanschuiven van haar stoel.
 • Over het algemeen vallen vrouwen voor mannen die zelfverzekerd overkomen. Om je meer zelfverzekerd te voelen, kun je jezelf in leuke kleren steken en je uiterlijk in orde brengen. Een gezegde luidt immers: “kleren maken de man”.
 • De eerste indruk die je maakt op een date is van cruciaal belang voor het verdere verloop ervan. Je deint er dan ook voor te zorgen dat je persoonlijke hygiëne in orde is en dat je kleren schoon en in een goede staat zijn. * * Zwarte randjes onder je nagels of vettig haar zal door de meeste vrouwen met afschuw worden aangezien. Een lekker luchtje zal je daarentegen wel helpen om interesses voor je op te wekken.
 • In de regel zijn vrouwen erg goed in het organiseren van allerlei zaken. Wanneer je een date organiseert is het dan ook van essentieel belang dat dit tot in de puntjes is geregeld. Je date zal het zeker waarderen wanneer je iets speciaal hebt gepland. Met het kopen van twee bioscoopkaartjes ben je er, als het een eerste afspraakje betreft, nog lang niet.
 • De stemming van een vrouw is, net zoals bij veel mannen, niet elke dag gelijk. Het is zelfs mogelijk dat haar gemoedstoestand van het ene op het andere ogenblik omslaat. Dit is overigens niets zorgwekkend en hoort helemaal bij het functioneren van deze bijzondere wezens van Moeder Natuur.