De leukste plaatsen en locaties om te daten

Op een eerste afspraakje wil je natuurlijk een goede indruk maken. Je date meenemen naar een vervallen frietkot ergens in een achteraf steegje is dan ook geen goed idee. Door iets bijzonders te maken van je eerste date kun je namelijk laten zien waar je interesses liggen en waar je voorkeuren naar uitgaan. In het onderstaande overzicht vind je leuke en originele locaties in de grote steden van België.

Brussel

Hoewel het vaak erg gezellig is in de uitgaansgelegenheden rondom de Grote Markt, heeft Brussel nog veel meer te bieden op een eerste date. Wanneer je je bijvoorbeeld samen met je date naar de Heizel begeeft dan weet je zeker dat je je de eerste uren niet hoeft te vervelen. In deze wijk bevindt zich het Atomium, een restant van de, in 1958 georganiseerde, wereldtentoonstelling. Verder kun je er terecht in Bruparck, een ontspanningsoord met een subtropisch zwemparadijs, een bioscoopcomplex, diverse gezellige restaurants en het park Mini-Europa. Ook kun je nog een bezoek brengen aan het Koning Boudewijnstadion, het planetarium of de Brusselse expo..

Een andere locatie waar je heerlijk ontspannen beter kennis kunt maken met je date is Thermen Boetfort. Deze thermen is gelegen op het domein van het kasteel Dereine en beschikt over sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s, ontspanningsruimtes en een infrarood sauna. Het kasteel herbergt verder nog een beautyafdeling waar je kunt genieten van een gezichtsbehandeling of massage. Je kunt bij Thermen Boetfort kiezen uit naakt ontspannen in de Moenia thermen of ontspannen in badkleding in de Curia thermen. Uiteraard kun je ook hier genieten van een hapje en een drankje.

Antwerpen

In Antwerpen vind je een heleboel leuke locaties voor een eerste date. Zo kun je als liefhebben van dieren bijvoorbeeld terecht in de Zoo in het midden van de stad. Hier kun je niet alleen een romantische wandeling maken langs de vele exotische dieren maar ook een gezellig plekje opzoeken om samen wat te eten of te drinken. Indien je echter mee van het leven in en rondom het water houdt dan is een bezoek aan Aquatopia juist een aanrader. Daarnaast kun je samen met je date de Meir gaan bezoeken om daar de te winkelen of de historische panden te bewonderen waarin veel winkels zich gevestigd hebben.

Gent

Voor een eerste date zou je misschien niet meteen denken aan het Patershol in Gent. Dit is echter een knusse en gezellige wijk met een middeleeuwse uitstraling. In het netwerk van smalle straatjes, steegjes en parkjes is het heerlijk rustig. Verder kun je er een bezoekje brengen aan één van de vele cafeetjes en restaurantjes voor een hapje of een drankje. Maar ook voor de hipste boetieks ben je in het Patershol op de juiste plaats. In tegenstelling tot wat het oude uiterlijk van de wijk misschien doet vermoeden is dit één van de meest trendy plaatsen van de stad. Voor een eerste date vol verrassing is dit dan ook de uitgelezen locatie.

In het Sandton Grand Hotel Reylof bevindt zich een historische binnentuin waar je niet alleen heerlijk kunt wandelen maar zeker ook lekker ontspannen je date beter kunt leren kennen. In het hotel kun je bovendien gebruikmaken van een heleboel ellensactiviteiten zoals een aantal uiteenlopende beautybehandelingen en massages. Daarnaast is er nog een echte hammam aanwezig waar je helemaal tot rust kunt komen.

Brugge

Brugge is een echte stad van water. Een eerste afspraakje wordt daardoor natuurlijk al meteen extra romantisch. Het maakt daarbij niet uit of je nu een wandeling langs de waterkant maakt, in een boot van je date nu het fraaie uitzicht geniet of een uitgaansgelegenheid opzoekt die uitzicht biedt op één van de reien van de stad. Ook kun je je date beter leren kennen terwijl je door het middeleeuwse hart van Brugge slentert of je heel romantisch in een paardenkoets laat rondrijden. De binnenstad van Brugge leent zich eveneens prima om samen te genieten van één van de Brugse specialiteiten zoals chocolade, bier en diverse soorten gebak.

In het Kempinski Hotel Dukes’Palace, in het centrum van Brugge, kun je herlijk tot rust komen. Naast een schitterend terras en bijtuin herbergt deze locatie ook een spa. De spa bestaat uit een hammam, een sauna, een zwembad, een fitnessruimte en een buitenplaats voorzien van ligbedden. In de spa kun je diverse ontspannende behandelingen, zoals een gezichtbehandeling of een massage, ondergaan en ondertussen je date beter leren kennen.

Leuven

Leuven is een stad die voornamelijk bekend is als bier- en studentenstad. Tijdens een eerste afspraakje valt er echter nog een heleboel meer te doen zoals een bezoekje aan het Arenbergkasteel dat zich in het universiteitspark in Heverlee bevindt en een prima plek is om te recreëren of te fotograferen. In het park vindt je eveneens een oude watermolen, die voor het schieten van romantische plaatjes, zeker aan te raden is.

Maar ook de Hortus Botanicus Lovaniensis, ofwel de Kruidtuin, midden in het hart van de stad met haar uitgebreide collectie planten en de schitterende oranjerie, zal zeker een rustige locatie zijn om je date beter te leren kennen. Wil je echter een sportieve date dan kun je kiezen voor een boot- of kanotocht door het centrum of door de Dijlevalei. Voor een hapje en een drankje kun je in Leuven terecht op de Oude Markt. Dit is het uitgaanscentrum van de stad met wordt zelfs vaak als de langste toog van ons land betiteld.

Hasselt

In Hasselt is van alles te doen en te beleven, ook voor mensen die er hun eerste date willen organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld elkaar beter leren kennen tijdens een wandeling in het Kapermolenpark waarin zich niet alleen een binnen- en buitenzwembad maar ook een romantische vijver, een Japanse tuin, tennisbanen en een openlucht skatepark bevinden. Gedurende de zomermaanden kun je in dit park bovendien terecht voor uiteenlopende concerten. In één van de cafeetjes, restaurants en tavernes op de Grote Markt kun je genieten van een hapje of een drankje. Bij wat minder fraai weer kun je je date meenemen naar Plopsa Indoor Hasselt, het eerste overdekte themapark van ons land.

Mechelen

Mechelen is een stad die van veel markten thuis is en dus een uitgelezen plaats om je eerste afspraakje te organiseren. Zo kun je je date bijvoorbeeld meenemen naar Technopolis. Hier kun je niet alleen een tentoonstelling bezoeken maar ook zelf experimenten doen om zo samen op een interactieve manier bezig zijn met wetenschap en technologie. Hou je er meer van om wat cultuur te snuiven in de stad dan is het Cultuurcentrum een ideale locatie. Hier worden namelijk uiteenlopende theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen georganiseerd. Na een wandeling lang het alom gekende Dijlepad, een houten wandelpad over het water, kun je in de talloze horecagelegenheden die de stad rijk is je je tegoed doen aan één van de typische streekbieren of -lekkernijen bijvoorbeeld een Gouden Carolus, een Maneblusser, een Boscoulis of een koekje zoals een Mechels Maantje, -torentje of –margrietje.

Oostende

Het eerste wat bij de meeste mensen opkomt als Oostende wordt genoemd, is de kust en het strand. Hier kun je, samen met je date, heerlijk wandelen en als het weer een beetje meewerkt zelfs zonnen en zwemmen. Maar ook als je geïnteresseerd bent in cultuur heeft deze stad aan zee je veel te bieden door de vele evenementen die er door het jaar heen worden georganiseerd. Hierbij kun je denken aan: Theater Aan Zee, de Paulusfeesten en Sfeer in ’t Park.

Maar ook schitterende locaties als de vistrap, het bloemenuurwerk en vuurtoren “Lange Nelle” zijn ook uitermate geschikt om voor een eerste afspraakje. In één van de vele cafeetjes en restaurantjes van de stad kun je genieten van een hapje of een drankje. Wanneer je samen met je date ook nog een gokje wilt wagen dan is het Casino-Kursaal een ideale plek om naartoe te gaan. Onder de glazen koepel op het dak vind je een restaurant met een schitterend uitzicht over zee en het strand.