De beste online datingsites die ook echt gratis zijn

In ons land zijn een groot aantal datingsites actief. Veel van deze datingsites pretenderen helemaal gratis te zijn maar op het moment dat je je hebt ingeschreven blijkt er toch een gemeen addertje onder het gras te zitten en wordt je alsnog op kosten gejaagd. Voordat je online gaat daten is het dus van essentieel belang om te weten waar je precies aan toe bent na een inschrijving.

Zowel gratis- als betaalde lidmaatschappen

De meeste gerenommeerde datingsite die actief zijn in België bieden hun leden de mogelijkheid om zowel gratis als tegen betaling een lidmaatschap af te sluiten. Hierbij kun je onder andere denken aan datingsites zoals:

  • Be2.be,
  • Relatieplanet.be,
  • Parship.be,
  • Elitedating.be,
  • Match4me.be,
  • 50plismatch.be,
  • Alleenstaandemamas.be,
  • Alleenstaandepapas.be.

Op het moment dat je je inschrijft bij één, of meerdere, van deze datingsites dan kun je voor een onbepaalde tijd en kosteloos gebruikmaken van de basisdiensten van deze website. Indien je ook van de extra services van een datingsite gebruik wilt maken dan dien je hiervoor te betalen. Je gaat dan voor een bepaalde periode een overeenkomst aan met de datingsite naar keuze. Door de extra diensten die je als betaald lid worden geboden, is de kans uiteraard groter dat je op korte termijn een date scoort.

Echt gratis daten is mogelijk

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is echt gratis daten ook in ons land mogelijk. Natuurlijk dien je wel altijd, voordat je je aanmeldt bij een datingsite, de algemene voorwaarden goed door te nemen. Op die manier kun je namelijk voorkomen dat je later voor onverwachte en vervelende verrassingen of teleurstellingen komt te staan.

Om niet onnodig veel risico te lopen tijdens het daten kun je het beste een bekende datingsite kiezen. Deze datingsites hebben immers een goede naam hoog te houden en zullen er dan ook alles aan doen om hun leden tevreden te houden. Mocht je twijfelen over de aard van een lidmaatschap dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van de betreffende datingsite.

Een proefabonnement is geen gratis lidmaatschap

Een zogenaamd proefabonnement mag je niet verwarren met een gratis lidmaatschap. Op het moment dat je namelijk een proefabonnement bij een datingsite afsluit, zitten daar altijd kosten aan verbonden. Hoewel de tarieven meestal sterk gereduceerd zijn, dien je deze toch altijd te betalen. Als je je inschrijft als gratis lid van een datingsite dan mogen daar ook absoluut geen kosten voor in rekening worden gebracht.

Natuurlijk zullen veel beheerders (ook van gerenommeerde) datingsites altijd proberen om hun gratis leden te verleiden tot het aangaan van een betaald abonnement. Indien je echter voor jezelf hebt besloten dat je alleen gratis online wilt daten dan moet je deze reclames en aanbieding direct naast je neerleggen. Bij de meeste datingsites is het aangaan van een gratis lidschap namelijk vrijblijvend en voor een onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat je je tot niets verplicht en dat je net zolang van de gratis diensten van de website gebruik kunt maken als je zelf wilt.

Ook proefabonnees van datingsites zullen aanbiedingen krijgen om betaald lid te worden. Maar in dit geval geldt eveneens dat je voor jezelf moet bepalen wat je wilt. Je kunt immers van een proefabonnement meestal gewoon overstappen naar een gratis lidmaatschap. Online daten hoeft dan dus ook niets meer te kosten.