Datingsites zonder registratie in Vlaanderen

Datingsites zijn voor steeds meer singles het medium om in contact te komen met nieuwe mensen en wellicht een interessante date. Een groot aantal datingsites werkt met zogenaamde inschrijvingen voordat je op zoek kunt gaan naar de liefde van je leven. Een veel kleiner aantal echter biedt iedereen de mogelijkheid om, zonder zich vooraf te registreren, online te flirten en te daten.

Zonder registratie is niet zonder gevaar

Op het moment dat je kiest voor een datingsite zonder registratie dan moet je je goed beseffen dat er aan een dergelijke werkwijze ook een aantal nadelen en gevaren kleven. Zo kan bijvoorbeeld een beheerder van de website nooit precies nagaan wie er actief zijn en of het acceptabel is hoe de leden zich onderling gedragen.

Bovendien kun je op datingsites, die niet werken met een registratie, in veel gevallen geen gebruikmaken van een intern berichtensysteem. Het gevolg is dat je zelf voor een e-mailadres of chatadres dient te zorgen. Op die manier kan je privacy behoorlijk in gevaar komen als je te maken krijgt met minder goedwillende personen. Langs deze weg zou je bijvoorbeeld kunnen worden geïntimideerd, gepest of zelfs bedreigd.

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een registratie van leden dan kan iedereen op de betreffende datingsite melden als single. Doordat er geen oogje in het zeil wordt gehouden kun je je tevens anders voordoen dan je werkelijk bent. Een persoon van middelbare leeftijd zou zich bijvoorbeeld uit kunnen geven als een achttien jarig. Maar ook minderjarigen kunnen doen voorkomen dat ze ouder zijn en op die manier met de verkeerde mensen in contact komen.

Je eigen veiligheid waarborgen

Indien je online gaat daten, al dan niet met registratie, dan is het zaak om je persoonlijke gegevens en je privacy zelf goed te bewaken. Dit kun je onder andere doen door geen persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) openbaar te maken of aan willekeurige personen toe te vertrouwen. Aan de hand van dit soort gegevens kun je vandaag de dag namelijk een heleboel informatie inwinnen op het internet. Individuen met slechte bedoelingen kunnen deze altijd tegen je gaan gebruiken.

Op het moment dat je tijdens het online daten je niet op je gemak voelt, of als een persoon je niet correct behandeld, dan is het verstandig om meteen al het contact te verbreken. Ook als iemand alleen maar geïnteresseerd is in je persoonlijke gegevens en erg vaag doet over zijn, of haar, eigen identiteit dan is er meestal iets mis. Een dergelijk contact kun je eveneens beter volledig verbreken.

Wees gewaarschuwd

Datingsites die niet werken met registraties zullen, in meerdere of mindere mate, ongure types aantrekken die een slaatje willen slaan uit de naïviteit van sommige serieuze daters. Het beste ben je altijd op je hoede als je op dit soort datingsites aan het werk bent. Zo wordt het je ten stelligste ontraden om geld te sturen aan iemand die je helemaal niet kent. Het verhaal dat je wordt verteld is vaak erg zielig (bijvoorbeeld een erg ziek familielid of de kans op een huisuitzetting) of juist te mooi om waar te zijn (je krijgt veel geld als je eerst een bedrag overmaakt om een grote som vrij te kunnen maken).

Dit soort contacten kun je het beste verwijderen en volkomen links laten liggen. In veel gevallen heb je namelijk met oplichters, of zelfs een criminele organisatie, te maken die er alleen op uit is je veel geld afhandig te maken. Wanneer je meegaat in hun verhaal zul je berooid en met een grote desillusie achter worden gelaten.