Datingsites zonder kosten bestaan echt (overzicht)

Wat je zeker moet weten om je zonder kosten aan te melden op een datingsite

Voor veel singles is het niet zo vanzelfsprekend om direct een betaald lidmaatschap af te sluiten. In veel gevallen bieden datingsites, in het bijzonder de grote en bekende websites, hun leden zowel de mogelijkheid om betaald op zoek te gaan naar een date als dit kosteloos te doen. Betaalde leden hebben vaak meer diensten tot hun beschikking tijdens hun zoektocht naar leuke kandidaten.

Als gratis lid starten

Het gros van de grote, en bekende, datingsites biedt haar leden in de eerste plaats een gratis abonnement aan. Je dient dan ook zelf actie te ondernemen als je je lidmaatschap wilt opwaarderen. Bovendien bieden sommige datingsites (potentiële) leden de mogelijkheid om, gedurende een korte periode, gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik te maken van de betaalde diensten die zij aanbieden. Op deze manier kun je de werking van de website en het ledenbestand een beetje leren kennen.

Om gebruik te kunnen maken van een datingsite dien je je meestal vooraf in te schrijven. Op die manier kan de beheerder van de datingsite nagaan wie er zich op de datingsite bevindt en maatregelen treffen als er ongepast gedrag wordt vertoond. Er zijn echter ook gratis datingsites waar je je niet eerst dient aan te melden. Je weet op deze websites dus nooit zeker met wie je te maken hebt. Ook kun je vaak niet bij de beheerder van de website terecht als er zich problemen voordoen.

Ongure personen en praktijken

Indien je gratis online gaat daten dan moet je er niet verbaasd over zijn dat je soms wat ongure types tegenkomt. Gratis dating werkt dikwijls namelijk als een magneet op malafide personen en organisaties. Deze mensen met minder goede bedoelingen gaan er namelijk vanuit dat je, als gratis dater, eerder toe zult happen. Zij maken dus eigenlijk misbruik van het ongeduld van online daters.

Op het ogenblik dat je, tijdens het gratis daten, wordt benaderd door iemand met te gladde praatjes of juist een zielig verhaal dan is het verstandig om het contract zo snel mogelijk te verbreken. Wat namelijk te mooi is om waar te zijn, is in de regel ook bedrog. Dit geldt ook voor de bijzonder zielige verhalen die sommige oplichter je op de mouw proberen te spelden. Ga altijd op je gevoel af en doe zeker geen dingen die je normaal gesproken ook achterwege zou laten.

Indien een online date alleen maar geïnteresseerd is in je persoonlijke gegevens, en over zichzelf uiterst terughoudend blijft, dan kun je er vanuit gaan dat er iets niet in de haak is. Verbreek ook in dit soort situaties zo snel mogelijk het contact.

Steeds meer mensen maken gebruik van een webcam tijdens online dating. Op zich is hier niets mis mee. Alleen moet je ervoor waken dat je geen dingen doet voor een webcam waar je later spijt van kun krijgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan strippen of het verrichten van seksuele handelingen. Je zogenaamde date kan deze beelden vastleggen en later tegen je gebruiken of op het internet plaatsen.