Datingsites zonder inschrijving

In ons land vind je datingsites in allerlei soorten en maten. Soms valt het dus niet mee om een betrouwbare website te vinden. De meest betrouwbare datingsites van België zijn alleen toegankelijk voor leden. Het voordeel van het werken met geregistreerde leden is dat er een goede controle uit kan worden geoefend op de veiligheid en de betrouwbaarheid van de leden.

Bezoek onze nummer één datingsite van Vlaanderen:
Ga naar Parship.be >>

Datingsite zonder inschrijving

Voordat je kunt beginnen met daten op deze datingsites moet je weliswaar wat tijd investeren om een persoonlijk profiel aan te maken maar daar staat wel tegenover dat je weet dat je met serieuze en betrouwbare singles in contact kunt komen. Bij een datingsite zonder inschrijving is fit echter altijd nog maar de vraag. Bij dergelijke datingsites kan iedereen zich inschrijven en zich als een totaal ander persoon uitgeven. Ook kun je te maken krijgen met onbehoorlijk of zelfs aanstootgevend gedrag omdat de datingsite aanzienlijk minder controle uit kan oefenen.

Inschrijven is veiliger online daten

De tijd en moeite die het je zal kosten om je in te schrijven bij een datingsite zullen je dus alleen maar voordelen opleveren.

  • Je privacy kan beter gegarandeerd worden,
  • Personen met minder goede bedoelingen zullen eerder worden ontdekt en worden verwijderd van de datingsite,
  • Veel datingsites met geregistreerde leden werkt ook met een intern berichtensysteem zodat je anoniem kunt blijven zolang als je dat wilt,
  • Ongepaste teksten of foto’s worden snel onderschept en verwijderd door de beheerders van de datingsites.

Nadelen van datingsites zonder inschrijving

Datingsites waar je je niet hoeft in te schrijven trekken in veel gevallen louche types aan. Iedereen kan immers voordoen als je grote liefde maar werkelijkheid minder goede bedoelingen hebben. Zo kunnen oplichters of andere criminelen dit soort datingsites gebruiken om nieuwe slachtoffers te vinden. Het is dus erg onverstandig op langs deze weg op zoek te gaan naar de liefde van je leven. Indien je, ondanks alle nadelen, toch hebt besloten om voor een datingsite te kiezen waar je je niet in hoeft te schrijven dan is extra voorzichtigheid absoluut geboden.

Tips om veilig te daten

  • De meest belangrijke tip om veilig online te daten is het kiezen van een betrouwbare datingsite. In de praktijk is gebleken dat dit meestal datingsites zijn die alleen toegankelijk zijn voor geregistreerde leden.
  • Ben in alle gevallen uiterst voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens zoals je echte naam, je adres, je e-mailadres en je telefoonnummer. Wanneer dergelijke gegevens in verkeerde handen terechtkomen dan zou dit je veiligheid mogelijk in gevaar kunnen brengen. Gebruik liever een nickname en een speciaal e-mailadres voor datingberichten. Je echte achternaam kun je hier beter niet in terug laten komen.
  • Als je met iemand een eerste afspraakje hebt dan doen je er goed aan om, bijvoorbeeld via Google, wat meer over deze persoon te weten te komen.
  • Neem altijd een familielid of goede vriend(in) in vertrouwen en vertel waar en wanneer je een eerste date hebt. Na je afspraakje laat je uiteraard ook weten als je weer thuis bent.
  • Vertrouw op je gevoel en wanneer iets te mooi is om waar te kunnen zijn, is dit in de regel ook zo. Wees dan extra alert en verbreek meteen het contact als je de situatie niet vertrouwt.
  • Laat je in geen enkel geval verleiden of dwingen tot iets dat je eigenlijk (nog niet) wilt of dat tegen je gevoel of principes indruist. Wanneer de ander geen begrip toont voor je standpunt of toch zijn, of haar, wensen probeert op te dringen dan kun je beter het contact direct afkappen.