Datingsites voor studenten

In tegenstelling tot wat veel mensen nog altijd denken, hebben studenten het doorgaans erg druk. Naast de tijd die zij boven hun studieboeken doorbrengen hebben ze namelijk ook vaak nog één of zelfs meerdere baantjes. Veel tijd om op zoek te gaan naar een interessante date of een leuke relatie blijft er dus in de regel niet over. Toch zijn de meeste studenten in de fase van hun leven gekomen dat zij op zoek gaan naar een serieuze relatie.

Online daten kan dag en nacht

Gelukkig zijn er in ons land een heleboel datingsites actief waar ook studenten zich kunnen registreren. Hierbij kun je onder andere denken aan algemene datingsites, waar iedere single vanaf achttien jaar zich in kan schrijven, zoals:

  • Parship,
  • Be2.be,
  • Relatieplanet,
  • Tesamen.

Maar ook voor mensen die een hogere opleiding volgen, of inmiddels af hebben gerond, zijn er speciale datingsites in het leven geroepen. Betrouwbare voorbeelden van datingsites speciaal voor de hoger opgeleide singles zijn:

  • Elitedating,
  • Match4me.

Het grootste voordeel van deze twee datingsites is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken of een potentiële date of relatie wel een gelijkwaardige opleiding heeft genoten.

Studenten die zich bij één van deze datingsites inschrijven weten zeker dat zij niet zullen worden afgewezen vanwege hun ouderschap. Leden zijn immers zelf ook alleenstaande ouder of hebben er geen probleem mee wanneer hun date één of meerdere kinderen heeft.

Inschrijven bij een datingsite

Het inschrijven bij één van de eerder genoemde datingsites is niet alleen veilig en anoniem maar ook nog eens erg eenvoudig. Je kunt namelijk in een paar eenvoudige stappen een persoonlijk profiel aanmaken waar je je voorkeuren, verwachtingen en interesses aan kunt geven.

Speuren naar een date

Nadat je je profiel door een simpele muisklik hebt geactiveerd, kun je op zoek gaan naar een date of de liefde van je leven. Dit kun je doen door te wachten totdat een ander lid je profiel heeft ontdekt en contact met je zoekt. Maar ook kun je het heft in eigen handen nemen en actief op zoek gaan naar een geschikte kandidaat om mee te daten. Bij Be2.be, Parship en Elitedating wordt het zoekwerk echter uit handen genomen en krijg je, aan de hand van een ingevulde vragenlijst en je persoonlijke voorkeuren, elke dag nieuwe voorstellen in je mailbox. Door op interessante profielen of partnervoorstellen te reageren kun je een eerste contact leggen.

Een eerste date organiseren

Zodra je contact hebt gelegd met één of meerdere andere leden van de datingsite. Door elkaar berichten te sturen, te chatten en later misschien door elkaar te bellen, kan een contact uitgroeien tot een online vriendschap. Na verloop van tijd zul je je vaak echter af gaan vragen of er in werkelijkheid ook een klik is tussen jullie.

Indien jullie allebei er klaar voor zijn, kun je een eerste afspraakje gaan organiseren. Het beste doe je dat op een openbare plek waar ook andere mensen aanwezig zullen zijn. Je eigen veiligheid mag je namelijk nooit in gevaar brengen hoe leuk je de ander ook vindt. Tijdens een eerste date kun je bijvoorbeeld samen wat gaan drinken, een bezoek brengen aan een museum of samen gaan sporten. Op die manier krijg je de kans om de ander op een ontspannen manier beter te leren kennen en te kijken of de vonk ook daadwerkelijk overslaat. Doe echter nooit dingen, ook niet als de ander je verleidt of dwingt, die je normaal gesproken ook niet zou doen of dingen die tegen je principes indruisen.