Datingsites voor mensen met overgewicht

In onze maatschappij zijn steeds meer mensen te zien die lijden aan overgewicht. Overgewicht wordt dan ook niet voor niets gezien als alsmaar uitbreidende olievlek over de westerse wereld. Dit wil echter niet zeggen dat mensen met overgewicht zich ook altijd goed in hun vel zitten en zelfverzekerd zijn als het gaat om het vinden van een leuke date. In het dagelijks leven krijgen ze immers vaak te maken met vooroordelen, pesterijen en vervelende opmerkingen met betrekking tot hun volslanke lichaam.

Waarom met overgewicht online date?

Als je een maatje meer hebt zijn er een heleboel redenen aan te voeren waarom je nieuwe contacten zou gaan zoeken op het internet.

  • Het overgewicht maakt je onzeker, of je schaamt je er zelfs voor, waardoor je minder snel op onbekende mensen afstapt in bijvoorbeeld een uitgaansgelegenheid. Online daten is in de regel erg laagdrempelig en kan een onzekere single net dat extra duwtje in de rug geven wanneer er een speurtocht naar een leuke date in gang gezet wordt,
  • Door online te daten kun je een potentiële date voorzichtig voorbereiden op je overgewicht zodat hij, of zij, hier geleidelijk aan kan wennen. Bovendien kan er tijdens het online contact meer nadruk worden gelegd op onder andere positieve karaktereigenschappen, hobby’s en interesses,
  • Als je kiest voor een speciale datingsite, die in het leven is geroepen om singles met overgewicht een platform te bieden om te daten, dan weet je bijna zeker dat de andere leden ook zeker geen vedergewicht zullen zijn. Het overgewicht is dan dus direct bespreekbaar zodat het geen barrière vormt tussen jou en een andere single.

Werkwijze van dergelijke datingsites

De meeste datingsites voor mensen met overgewicht gaan hetzelfde te werk als de reguliere websites voor online dating. Bij het gros dien je je eerst in te schrijven als lid en vervolgens een persoonlijk profiel aan te maken. Pas nadat je je lidmaatschap hebt bevestigd, via een toegestuurde link in je mailbox, kan het echte werk gaan beginnen.

Als je je inschrijft bij een datingsite, al dan niet voor singles met overgewicht, dan is dit meestal gratis en voor onbepaalde tijd. Pas als je de website, en de gang van zaken, wat beter hebt leren kennen, kun je besluiten om je lidmaatschap op te waarderen. Dit betekent dat je voor een bepaalde tijd, tegen betaling van een vast bedrag, een overeenkomst aangaat met de betreffende datingsite. Het voordeel van een betaald lidmaatschap is dat je meestal van een aantal; extra diensten gebruik kunt maken. Hierdoor zal de kans op het vinden van een leuke date, of misschien wel je grote liefde, een stuk groter worden.

Het zoeken naar een date kan op twee verschillende manier verder gaan:

  • De datingsite stuur je zogenaamde partnervoorstellen aan de hand van je persoonlijke voorkeuren en interesses (soms gecombineerd met een ingevulde persoonlijkheidstest). Uit deze partnervoorstellen kun je, de voor jou interessante, kandidaten kiezen en deze benaderen.
  • Op de datingsite ga je de persoonlijke profielen van andere leden bekijken en beoordelen. Zodra je een interessante kandidaat hebt gevonden kun je reageren op het profiel of een privébericht sturen.

In beide gevallen is het de bedoeling dat er een uitwisseling van berichten plaats gaat vinden. Op die manier kun je al snel een heleboel nieuwe contacten leggen en misschien zelfs één of meerdere dates scoren.

Belangrijke tip

Of je je, als single met overgewicht, nu inschrijft bij een reguliere- of een doelgroepgerichte datingsite, wees altijd jezelf. Als een potentiële date je vanwege je overgewicht afwijst dan is dit in geen geval de ware voor je. Recht je rug en ga gewoon verder met je zoektocht, eens vindt je je grote liefde.