Datingsites voor jongeren

Jongeren hebben steeds minder tijd om nieuwe mensen te leren kennen tijdens bijvoorbeeld een avondje stappen of op een feestje bij vrienden. Dit wil echter niet zeggen dat jongeren niet op zoek willen gaan naar een interessante date of zelfs naar hun grote liefde. Online dating kan in dit soort gevallen vaak een goede oplossing zijn. Achter je PC, maar tegenwoordig ook vaak via je smartphone, kun je gemakkelijk en veilig contact leggen met andere singles via uiteenlopende datingsites.

Datingsites die gericht zijn op jongeren

De meeste datingsites hanteren een minimum leeftijd van achttien jaar voor hun leden. Deze leeftijd wordt vaak aangehouden om de veiligheid van de jongeren beter te kunnen waarborgen. Jongeren beneden de achttien jaar zijn immers nog niet volwassen en kunnen dan ook eerder ten prooi vallen aan personen met slechte bedoelingen. De kans dat zij bijvoorbeeld worden afgeperst of misbruikt ligt vele malen hoger dan wanneer je als volwassene gaat daten via het wereld wijde web.

Vanaf je achttiende online daten

Als je achttien jaar oud bent, ben je weliswaar voor de wet volwassen maar val je voor veel mensen nog in de groep jongeren. De meeste datingsites die in ons land actief zijn, bieden hun diensten aan voor singles vanaf het moment dat ze de volwassenheid hebben bereikt. Dit kunnen zowel algemene datingsites zijn als datingsites die zich hebben gericht op een specifieke doelgroep.

Kies een betrouwbare datingsite

Door voor een betrouwbare datingsite te kiezen, waar bijvoorbeeld handmatig de teksten en foto’s worden gecontroleerd die op de website worden geplaatst, zullen eerder personen onderscheppen die met minder goede bedoelingen contact proberen te leggen met jongeren.

Daarnaast is het van groot belang dat een datingsite erg voorzichtig met je persoonlijke gegevens omgaat en deze niet aan andere leden of aan derden doorgeeft. Alleen op die manier weet je zeker dat je zelf de touwtjes in handen kunt houden en net zolang anoniem kunt blijven als het jou uitkomt of goeddunkt. Pas op het moment dat je het zelf wilt kun je besluiten om aan iemand bijvoorbeeld je telefoonnummer of e-mailadres te verstrekken en zo elkaar beter te leren kennen.

Datingtips voor jongeren

Jongeren zijn vaak extra kwetsbaar in de wereld van online dating. De onderstaande dating tips kunnen je helpen om alles toch in goede banen te leiden:

  • Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dit meestal ook zo en kun je dus beter extra voorzichtig zijn of zelfs het contact verbreken,
  • Doe nooit dingen waar je niet achter staat of die tegen je principes of gevoel indruisen,
  • Probeer voor een eerste afspraakje wat meer over je date te weten te komen, bijvoorbeeld via Google.
  • Vraag altijd een duidelijk herkenbare foto voordat je voor de eerste keer samen afspreekt/
  • Komt er iemand ander, dan die je op de foto hebt gezien, op je afspraakje opdagen dan kun je het beste direct weggaan. Meestal is er dan iets niet in de haak.
  • Als iemand alleen maar dingen over jou wil weten maar over zichzelf vrijwel niets kwijt wil dan is extra voorzichtigheid geboden.