Datingsites voor getrouwde mensen

De meeste datingsites die actief zijn in ons land hebben hun pijlen gericht op singles van uiteenlopend pluimage. Maar als je een beetje verder rondkijkt in de wereld van de online dating dan kom je ook websites tegen waar getrouwde mensen op zoek kunnen gaan naar een date. Wanneer je lid wordt van een dergelijk datingsite dan weet je van te voren dat je een afspraakje maakt, of zelfs een relatie aangaat, met iemand die reeds een vaste relatie heeft.

Waarom daten getrouwde mensen?

Er kunnen een heleboel uiteenlopende redenen worden genoemd waarom getrouwde mensen zich toch inschrijven op een datingsite. Een paar voorbeelden zijn:

  • je hebt een goede relatie maar mist wat extra (seksuele) spanning,
  • in je relatie ontbreekt voor je gevoel iets en je denkt dat te vinden bij een date,
  • je bent niet monogaam en hebt dus niet genoeg aan één (seks)partner,
  • je wilt een (seksuele) relatie aangaan met zowel je vaste partner als een ander,
  • je wilt voor jezelf bewijzen dat je “nog goed in markt ligt” en een bepaald zelfbeeld creëren.
  • Uiteraard zijn er nog talloze andere redenen te bedenken voor een inschrijving, als dan niet achter de rug van je vaste partner om, bij een datingsite.

Datingsites voor getrouwde mensen

Hoewel veel mensen met een vaste relatie hier tevreden mee zijn, hebben anderen wel behoefte aan één, of zelfs meerdere, dates of affaires daarnaast. Beheerders van datingsites hebben handig op dit gegeven in weten te spelen door speciale datingsites voor getrouwde mensen op te zetten. Op het moment dat je je inschrift bij een dergelijke website dan weet je immers dat je date meestal ook een vaste relatie heeft, of het geen probleem vindt dat dit bij jou het geval is.

Datingsites die zich hebben toegelegd op getrouwde mensen, of mensen met een vaste relatie, zullen in de regel extra discreet te werk gaan om zo de kans op ontdekking zo klein mogelijk te maken. Verder is de werkwijze van dergelijke websites vrijwel gelijk aan die van reguliere datingsites.

Werkwijze van een datingsite voor getrouwde mensen

Net zoals bij de meeste andere websites dien je je ook bij het gros van de datingsites voor getrouwde mensen eerst in te schrijven. Dit doe je door wat persoonlijke gegevens in te vullen en aan te geven wat je voorkeuren en verwachtingen zijn van een eventuele date. Je kunt bijvoorbeeld vaak aangeven of je alleen op zoek bent naar een date, of dat je een echte relatie wilt gaan beginnen. Dikwijls kun je je persoonlijk profiel nog aanvullen met één of meerdere foto’s van jezelf.

Naast een betaald lidmaatschap bieden veel datingsites die zich richten op getrouwde mensen ook de mogelijkheid om een tijdelijk proefabonnement of een gratis lidmaatschap af te sluiten. De betalingen zullen uiteraard discreet verlopen evenals de verdere correspondentie tussen de beheerders van de website, maar ook tussen de leden onderling. In veel gevallen zal de correspondentie tussen leden verlopen via een intern mailsysteem zodat de buitenwereld hier niets van te zien krijgt.

Weet wat je doet

Op het moment dat je besluit om je in te schrijven bij een datingsite voor getrouwde mensen dan kan dit uiteraard gevolgen hebben voor je huidige relatie. In het meest gunstige geval zal je partner het eens zijn met je inschrijving. Indien je de inschrijving echter stiekem hebt gedaan dan kan dit, in het meest erge geval, het einde betekenen van je huidige relatie zodra je partner hier lucht van heeft gekregen. Een oud en wijs gezegde luidt is dan ook zeker op zijn plaats: bezint, eer u begint.