Datingsites voor gehuwden

Voor een heleboel getrouwde mensen, of mensen met een vaste relatie, is het ondenkbaar om zich in te schrijven op één of andere datingsite. Toch zijn er ook in ons land een aantal datingsites te vinden die hun pijlen speciaal hebben gericht op de dater die reeds een vaste relatie heeft, of zelfs getrouwd is.

Inschrijven met medeweten van je partner

In sommige (open) relaties is er ruimte om voor beide partner om op zoek te gaan naar een interessante of spannende date. Vaak zijn er dan door beide partners afspraken gemaakt en grenzen bepaald waarbinnen buitenechtelijke relaties aangegaan kunnen worden. In veel van deze gevallen betreft het dan een seksuele relatie met een derde persoon. In andere gevallen zijn koppels samen op zoek naar een derde (of zelfs vierde) persoon om mee te daten. Op die manier kunnen bijvoorbeeld bepaalde (seksuele) fantasieën van één, of beide, partners tot uitvoering worden gebracht.

Stiekeme inschrijving op een datingsite

Uiteraard zijn er ook altijd mensen die, zonder medeweten van hun vaste partner, zich inschrijven op een datingsite. Op die manier gaan zij dan, achter de rug van hun vaste relatie om, op zoek naar een spannende date, of zelfs affaire. Op het moment dat één van de partners in een relatie overgaat tot een dergelijke inschrijving dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De andere partner kan immers ontdekken wat er gaande is. In een heleboel gevallen loopt een relatie daardoor een ernstige vertrouwensbreuk op of wordt zelfs helemaal beëindigd.

Waar je rekening mee moet houden

Op het ogenblik dat je besluit om je in te schrijven op een datingsite voor gehuwden dien je er rekening mee te houden dat je date, in een groot deel van de gevallen, zelf (ook) een vaste relatie heeft. De verwachtingen die je hebt van een dergelijke date zullen dus meestal niet dezelfde kunnen zijn als wanneer je single bent en op zoek gaat naar een online afspraakje.

Indien je weet dat een date zich, zonder medeweten van zijn of haar vaste partner, zich in heeft geschreven op de datingsite kun je verwachten dat er op een dag een boze geliefde zal melden. Verder zul je er genoegen mee moeten nemen dat je date gebonden is aan een ander en dus niet altijd beschikbaar zal zijn voor jou. Samen de feestdagen doorbrengen zal er in een heleboel gevallen dan ook niet inzitten.

Werkwijze van een datingsite voor gehuwden

De manier waarop een datingsite voor gehuwden in zijn werk gaat verschilt niet veel van alle andere datingsites. Nadat je je hebt ingeschreven en een persoonlijk profiel hebt aangemaakt, kan de zoektocht naar een date beginnen. Door te reageren op andere profielen of door reacties op je eigen profiel kan er conversatie ontstaan. Door met elkaar chatten, te mailen en/of te bellen, zul je elkaar wat beter leren kennen. Op het moment dat er van beide zijden een klik is dan kan er, net zoals bij reguliere daters, een afspraakje in levenden lijve worden georganiseerd.

Een eerste afspraakje kan op neutraal terrein zijn, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid, maar vind ook regelmatig plaats bij één van de daters thuis. Dit laatste wordt echter sterk afgeraden omdat je nooit helemaal zeker weet of je nieuwe date wel honderd procent te vertrouwen is en geen kwaad in de zin heeft. Je loopt dus extra risico. Het meest ideale zou zijn als je een goede vriend of vriendin op de hoogte zou kunnen stellen van je date. Dit gebeurt echter maar zelden omdat veel van dit soort afspraakjes in het geheim plaatsvinden om de kans op ontdekking zo klein mogelijk te maken.