Datingsites voor dikke mensen

Dik zijn is voor steeds meer mensen, en dus ook singles, een groot probleem. Een groot aantal mensen heeft bovendien te maken met een heleboel problemen als gevolg van hun overgewicht. Hierbij kun je denken aan gezondheidsklachten maar ook aan een sociale verarming omdat zij zich schamen. Wanneer de sociale contacten van dikke mensen beperkt zijn, zal ook de kans op het vinden van hun grote liefde met grote stappen achteruit gaan.

Online dating is een goede oplossing

Dikke mensen zijn vaak niet tevreden over hun lichaam en vinden het om die reden lastig om nieuwe contacten te leggen. Ze zijn vaak bang om te worden afgewezen vanwege hun omvang. Door online te daten kan ook deze groep mensen op een veilige en anonieme manier op zoek gaan naar een leuke date of zelfs naar een vaste relatie. Er zijn immers talloze singles die het niet alleen om het uiterlijk van een date gaat maar zeker ook om de persoonlijkheid van een bepaald persoon.

Tijdens het online daten kunnen dikke alleenstaanden op een anonieme wijze met andere singles in contact komen en zo geleidelijk een vriendschap of zelfs een serieuze relatie opbouwen. Natuurlijk zal ook tijdens online dating niet ieder gelegd contact uitgroeien tot een vriendschap of een relatie. Er zullen altijd wel singles zijn die geen date willen met iemand die dik is. Uit de praktijk blijkt echter dat een dergelijke afwijzing vaak minder heftig is dan wanneer je wordt afgewezen door iemand die je in levenden lijve hebt leren kennen.

Voordelen van online dating voor dikke mensen

Je kunt aangeven dat je een maatje meer hebt dan de gemiddelde single of dit juist pas later aangeven,
Tijdens het online daten staan zelfs de meest onzekere singles wat steviger in hun schoenen dan wanneer zij in het echte leven een contact leggen,
Je kunt zelf de touwtjes in handen nemen aan duidelijk aangeven wat je van een date verwacht en zelfs een contact verbreken als dit niet bij je past,
Je kunt een gelegd contact in je eigen tempo opbouwen en pas een eerste date organiseren als jullie er beide aan toe zijn.

Datingsites voor dikke mensen

In ons land zijn uiteenlopende datingsites actief. Zo ook een aantal datingsites die hun pijlen hebben gericht op de dikke singles. Wanneer je lid wordt van een dergelijke datingsite dan weet je dat andere leden op de hoogte zullen zijn van je overgewicht. Ook kan het zo zijn dat er zich leden hebben aangemeld die het juist aantrekkelijk vinden als hun date wat zwaarder is. Het kan dus zowel als een voordeel maar ook als een nadeel worden beschouwd dat dit gegeven van het begin af aan bekend is op een datingsite.

Wanneer je echter niet meteen aan de grote klok wilt hangen dat je last hebt van overgewicht, of als jezelf niet op zoek bent naar een dikke date, dan kun je wellicht beter voor een wat algemenere datingsite kiezen zoals:

  • Parship,
  • Be2.be,
  • Relatieplanet,
  • Tesamen.

Er zijn echter ook een aantal betrouwbare datingsites die zich hebben gericht op een bepaalde doelgroep. Indien je dat aanspreekt, en je in de betreffende doelgroep valt, dan kun je je daar, ook met een maatje meer, gerust inschrijven:

  • Elitedating (voor hoger opgeleide singles),
  • Match4me (eveneens voor de hoger opgeleide singles),
  • Alleenstaande-mamas (voor alleenstaande moeders en singles die geen bezwaar hebben tegen kinderen),
  • Alleenstaande-papas (voor alleenstaande vaders en singles die geen bezwaar hebben tegen kinderen),
  • 50plusmatch (voor singles van tenminste 50 jaar),
  • Ondeugend-daten (voor singles die houden van extra spanning en erotiek).