Datingsites voor alleenstaande ouders

Als een alleenstaande papa of mama heb je meestal niet veel tijd om nieuwe contacten te leggen in bijvoorbeeld het uitgaansleven of op feestjes van vrienden. Steeds meer alleenstaande ouders zijn daarom op zoek naar een date of zelfs een nieuwe liefde via het wereld wijde web. Online dating is bij deze doelgroep, evenals bij een groot aantal andere singles, de laatste jaren sterk in populariteit gestegen.

Datingsites

Op het internet vind je vandaag de dag datingsites te kust en te keur. Dit is van de ene kant een groot voordeel omdat er altijd wel een site moet zijn die aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Aan de andere kant kan het brede scala aan datingsites juist een averechts effect hebben: je ziet dan door de bomen het bos niet meer en je niet weet voor welke site je moet kiezen.

Een goede keuze maken

Om een goede keuze te kunnen maken moet je van tevoren weten wat je verwachtingen zijn van een datingsite en wat je voorkeuren zijn ten aanzien van een date. Om te beginnen zou je je in kunnen schrijven bij een algemene datingsite zoals Be2.be, Parship of Relatieplanet. Van deze datingsites kan iedere singles vanaf achttien jaar lid worden. Je weet, als alleenstaande ouder, dan dus niet zeker of voor een potentiële date kinderen geen bezwaar zijn. Dit ondanks het feit dat je dit vaak in je persoonlijke profiel kunt aangeven.

Alleenstaande ouders als doelgroep

Wanneer je zeker wilt zijn dat een date niet meteen afhaakt wanneer je vertelt dat je een alleenstaande ouder bent dan is het verstandig om je in te schrijven bij een datingsite die zich heeft toegelegd op jouw doelgroep. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij de datingsite Alleenstaande-papas of Alleenstaande-mamas. Zoals de namen al aangeven zijn deze datingsites speciaal in het leven geroepen om alleenstaande vaders en –moeders een veilige omgeving te bieden in de wereld van het online daten.

Deze twee datingsites voor alleenstaande ouders werken overigens nauw samen. Op die manier wordt het alleenstaande vaders en –moeders nog gemakkelijker gemaakt om een leuke date te vinden die geen bezwaar tegen kinderen hebben binnen hun relatie. Je kunt je namelijk ook inschrijven bij één van deze datingsites als jezelf nog geen kinderen hebt maar een date of partner met kinderen geen probleem vindt.

Op zoek naar een leuke date

De online speurtocht naar een leuke date, of een nieuwe liefde in je leven, gaat voor een alleenstaande ouder op dezelfde manier van start als voor een single zonder kinderen, namelijk door je in te schrijven bij een datingsite. Als je kiest voor een datingsite zoals Alleenstaande-papas of Alleenstaande-mamas dan verloopt een dergelijke inschrijving in een paar eenvoudige stappen:

  • Je maakt een persoonlijk profiel aan bij de datingsite van je keuze,
  • Je ontvangt een bericht van de datingsite in je mailbox met daarin een speciale bevestigingslink. Door op deze link te klikken wordt je profiel geactiveerd,
  • Je profiel kun je nu persoonlijk gaan maken door het plaatsen van eigen teksten en foto’s,
  • Nadat je persoonlijke profiel naar wens is opgemaakt, kun je met online daten gaan beginnen.
  • Je kunt afwachten tot er iemand op je persoonlijke profiel reageert. Maar beter is het om zelf initiatief te tonen en op zoek te gaan naar potentiële dates. Dit kun je doen door de profielen van andere leden te bekijken. Indien iemand je interesse heeft weten te wekken dan kun je onder andere een interessebericht sturen. Een andere manier om, als lid van een datingsite, contact te leggen is door andere leden een persoonlijk bericht te sturen.