Datingsite zonder kosten

Een veel gehoorde, weliswaar onterechte, klacht over datingsites is dat deze te duur zijn. Hoe hoog de kosten op zullen lopen bepaal je echter helemaal zelf. Een groot aantal datingsites werkt namelijk met zowel gratis- als betaalde lidmaatschappen. Op het moment dat je besluit om alleen gebruik te maken van de gratis diensten dan zijn er verder dus geen kosten verbonden aan het online daten.

Datingsite met gratis inschrijving

Voordat je je in gaat schrijven bij een datingsite is het goed om te weten wat de voorwaarden van een bepaald lidmaatschap zijn. Zo bieden sommige datingsites namelijk naast hun gratis lidmaatschap ook proefabonnementen aan. Deze proefabonnementen zijn in bepaalde gevallen helemaal gratis maar kunnen in andere gevallen alleen tegen een verlaagd tarief worden afgesloten.

Verder is de betrouwbaarheid van een datingsite ook van essentieel belang bij het maken van een goede keuze. Een aantal betrouwbare datingsites die actief zijn in ons land zijn:

Naast deze algemene datingsites, waar dus iedere single vanaf achttien jaar zich in kan schrijven, zijn er ook een groot aantal websites die zich hebben toegelegd op een specifieke doelgroep. Een aantal betrouwbare doelgroepgerichte datingsite in België zijn:

  • Alleenstaande-mamas en Alleenstaande-papas waar alleenstaande ouders, en natuurlijk singles die op zoek zijn naar een date met een alleenstaande vader of –moeder, een veilig omgeving wordt geboden om te daten op het wereld wijde web.
  • Elitedating en Match4me zijn datingsites die hun pijlen hebben gericht op de singles met een diploma van het hoger onderwijs, of die nog een hogere opleiding volgen.
  • 50plusmatch is bedoeld om singles van 50 jaar en ouder de gelegenheid te bieden om met gelijkgestemde leeftijdgenoten in contact te komen en eventueel een vriendschap of een vaste relatie op te bouwen.
  • Ondeugend-daten is een datingsite, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, waar singles op zoek kunnen gaan naar een beetje extra spanning en erotiek in een relatie.

Minimum leeftijd 18 jaar

Bij al de eerder genoemde datingsites dien je minimaal 18 jaar oud te zijn om je in te kunnen schrijven. Bij 50plusmatch ligt de minimum leeftijd zelfs nog hoger: op 50 jaar. De leeftijdgrens van 18 jaar wordt gehanteerd bij zowel de gratis- als bij de betaalde lidmaatschappen. Er is gekozen voor deze minimum leeftijd om te voorkomen dat minderjarige singles ten prooi zullen vallen aan kwaadwillende personen zoals pedofielen of oplichters.

De kans van slagen

Doordat je, als gratis lid van een datingsite, van minder services gebruik kunt maken tijdens het online daten kan het soms wat langer duren voordat je je grote liefde tegen het lijf loopt. Toch zijn er ook een heleboel mensen die, zonder kosten te maken, zich in hebben geschreven bij een datingsite en nu dolgelukkig zijn met de liefde van hun leven. Door het online daten wat tijd te gunnen en het geluk ook een beetje mee te laten spelen, kun je ook door middel van gratis dating je doel bereiken.


Aanbiedingen van datingsites

Hoewel de meeste datingsites niet werken met een bepaalde looptijd voor een gratis lidmaatschap, zullen zij wel vaak proberen om je over te halen om voor de betaalde diensten te kiezen. De keuze om dit te doen ligt altijd bij jezelf en wanneer je je daar goed bij voelt dan is dit geen probleem. Wanneer je dit echter doet om van de aanbiedingen van de datingsite verlost te zijn dan kun je je beter helemaal uitschrijven als lid. Je kiest dan immers niet voor de extra diensten waar je gebruik van kunt maken tijdens het online daten maar voor een soort vluchtweg.