Datingsite voor ouders die gescheiden zijn

Wanneer je een alleenstaande ouder bent, wil dit zeker nog niet zeggen dat daten voor je niet meer tot de mogelijkheden behoord. Een gescheiden ouder hoeft dus niet lijdzaam thuis te blijven zitten samen met zijn, of haar, kroost en wachten tot er zich een nieuwe liefde aandient. Er zijn zelfs datingsites die zich specifiek hebben gericht op deze bijzondere doelgroep.

Een reguliere- of gespecialiseerde datingsite?

Uiteraard kun je, als gescheiden ouder, je ook aanmelden bij een reguliere datingsite. Je moet er dan wel rekening mee houden dat niet alle potentiële dates gecharmeerd zullen zijn van je ouderschap. Er kunnen zelfs datingkandidaten zijn die het contact met je verbreken zodra zij lucht krijgen van het bestaan van je kind, of kinderen. Voor hen kunnen kinderen een belemmering zijn om je beter te leren kennen.

Op doelgroepgerichte datingsites, die in het leven zijn geroepen om gescheiden ouders een veilig en vertrouwd platform te geven in de wereld van online dating, zal er dan ook niet raar op worden gekeken als je vertelt één of meerdere kinderen uit een eerdere relatie te hebben. De andere leden van deze datingsites zijn in de regel zelf ook een alleenstaande vader of –moeder, of hebben geen probleem om met een gescheiden ouder te daten.

Een gratis- of betaald lidmaatschap?

Als je je inschrijft op een datingsite voor gescheiden ouders dan kun je meestal kiezen uit een gratis- of een betaald lidmaatschap. Een gratis lid blijf je meestal voor een onbepaalde tijd, terwijl betaalde leden voor een vooraf bepaalde tijd aan een overeenkomst met de datingsite vastzitten. De verschillen tussen gratis- en betalende diensten kunnen van datingsite tot datingsite sterk uiteenlopen. Voordat je een betaald lid wordt, is het dan ook erg verstandig verschillende websites op dit gebied te vergelijken.

In sommige gevallen bieden deze datingsites potentiële leden ook een zogenaamd proefabonnement aan. Dit is een lidmaatschap waar je een gereduceerd bedrag voor betaald en dat slechts een beperkte tijd te gebruiken is. Door een gratis- of een proefabonnement af te sluiten kun je doorgaans een goed beeld krijgen van een datingsite en de gang van zaken op deze website. Je kunt bijvoorbeeld een beoordelen of er veel potentiële dates aanwezig zijn en of je op een veilige en eenvoudige manier contact kunt leggen met mensen die je interessant lijken.

Datingtips voor gescheiden ouders

  • Maak altijd een zo uitgebreid mogelijk persoonlijk profiel aan waar je, naast wat algemene gegevens zoals je leeftijd, lengte en haarkleur, in aangeeft wat je van een date verwacht, waar je sterke punten liggen en wat je interesses zijn.
  • Maak je persoonlijk profiel compleet met een goedgelijkende recente foto van jezelf. Bij voorkeur kies je een foto waar je helemaal op te zien bent en een beetje glimlacht. Kies wel een foto waar je op je Paasbest op staat (dus geen oud T-shirt en afgetrapte gympen). Plaats echter nooit foto’s van je kind, of kinderen op internet. Kwaadwillende personen kunnen immers deze foto’s bewerken en/of voor illegale doeleinden gebruiken (denk aan kinderporno).
  • Als je een eerste date hebt, ga dan niet samen met je kinderen op pad. Pas wanneer je zeker bent van je zaak en er dus een serieuze relatie lijkt te ontstaan kun je hen voorzichtig, en op neutraal terrein, aan je date voorstellen. Indien je date ook kinderen heeft zal de kennismaking tussen alle kinderen moeten wachten tot een nog latere datum. Je dient hen immers eerst rustig de tijd te gunnen om aan de nieuwe liefde van papa, of mama, te wennen. Overhaast het contact echter nooit.