Dating voor getrouwde mensen

Voor de meeste mensen is het aangaan van een huwelijk een verbintenis die je ervan weerhoudt om (seksuele) relaties aan te gaan met een andere partner. Toch zijn er mensen, die zelfs beweren gelukkig getrouwd te zijn, die op zoek gaan naar een online date. Voor beheerders van datingsites is dit reden geweest om speciale websites in het leven te roepen waar mensen op doek kunnen gaan naar een date naast hun vaste relatie.

Zoeken op reguliere datingsites

Natuurlijk kun je, als je een relatie hebt, ook op een reguliere datingsite op zoek gaan naar een spannende date. Maar of dit erg verstandig is, is nog maar de vraag. Wanneer je immers een date hebt gevonden, zul je hem, of haar, in het geheim dienen te ontmoeten of zowel je date als je vaste relatie van elkaars bestaan op de hoogte moeten brengen. De kans dat een date afhaakt op het moment dat duidelijk wordt dat je getrouwd bent, of een vaste relatie hebt, is echter erg groot. Bovendien zijn de meeste mensen, op zijn zachtst gezegd, niet erg blij met het feit dat hun partner aan het daten is tijdens hun relatie.

In het geheim daten of juist niet?

Op het ogenblik dat je je in wilt schrijven op een datingsite voor getrouwde mensen kun je besluiten om dit achter de rug van je partner om te doen. In een dergelijk geval ga je dus vreemd. Je neemt hierbij een aanzienlijk risico omdat je vaste partner dit te weten kan komen met alle gevolgen van dien voor jullie relatie.

Voordat je je inschrijft op een dergelijke datingsite kun je er verder voor kiezen om het met je vaste partner te bespreken. Je bepaalt dan samen waar de grenzen liggen en wat wel, of juist, niet aanvaardbaar is tijdens het daten met een ander. Vaak zijn het mensen die bewust gekozen hebben voor een zogenaamde open relatie die, met medeweten van hun partner, een inschrijving doen op datingsites voor getrouwde mensen.

Je weet waar je aan begint

Als je je inschrijft bij een datingsite voor getrouwde mensen dan moet je je goed realiseren dat je waarschijnlijk niet de enige partner van deze persoon zult zijn (er is meestal ook een vaste partner). Hier dien je dan ook je verwachtingen op af te stemmen. In sommige gevallen zullen er bijvoorbeeld contacten ontstaan tussen koppels en wordt er eventueel aan partnerruil gedaan.

In het persoonlijk profiel, dat je op de datingsites aan kunt maken, kun je duidelijk aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn ten aanzien van een date. Ook kun je vaak aangeven of je partner van je inschrijving op de hoogte is en of je je date thuis kunt ontvangen. In een heleboel gevallen zijn personen, die zich registreren bij een datingsite voor getrouwde mensen, op zoek naar extra spanning naast hun vaste relatie en zijn veel van de dates van seksuele aard.

Waarom schrijven getrouwde mensen zich in op een datingsite?

De redenen waarom een getrouwd persoon zich inschrijft op een datingsite, al dan niet speciaal bedoeld voor deze doelgroep, zijn erg uiteenlopend. Zo zijn er mensen die niet tevreden zijn met hun vaste relatie en dit willen compenseren met een spannende date. Verder kan een partner ziek zijn en bijvoorbeeld niet meer in staat zijn tot seksueel contact zodat dit buiten de relatie wordt gezocht. Natuurlijk zijn er ook altijd getrouwde mensen die niet genoeg hebben aan één (seksuele) partner en zoeken deze dan via online dating. Wat de reden voor een inschrijving ook mag zijn, houd altijd rekening de gevoelens van, en respect voor, alle betrokkenen.