Beste Belgische datingsites

In ons land zijn een heleboel datingsites actief, grote en kleine, algemene en gericht op een specifieke doelgroep en met gratis- en/of betaalde inschrijving. Wanneer je op zoek bent naar een datingsite die voldoet aan jouw wensen dan bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet en het kiezen van de beste datingsite lastig wordt. Om je een handje te helpen vind je hieronder een overzicht van de beste datingsites in België.

Parship (Nummer 1 in Vlaanderen!)

Parship is een datingsite waar in principe iedere single van achttien jaar of ouder zich in kan schrijven. Het grootste deel van de leden van Parship blijkt echter hoger opgeleid te zijn. Ook zijn de meeste leden tussen de 30 en de 55 jaar oud. Bovendien kun je als lid van Parship gebruiken maken van de diensten van een datingcoach zodat de kans van slagen nog groter wordt.

Bezoek Parship.be >>

Relatieplanet

Relatieplanet is eveneens een datingsite waar iedere single van achttien jaar of ouder zich in kan schrijven. Ook hier wordt aan de hand van een vragenlijst en je persoonlijke voorkeuren bepaald welke singles het beste bij je passen. Bovendien wordt er bij Relatieplanet niet geselecteerd op geslacht, geaardheid, leeftijd of opleiding waardoor iedere single zich in kan schrijven en een zoektocht naar de ware kan beginnen.

Tesamen

Tesamen biedt singles uitgebreide profielen aan en maakt gebruik van vragenlijsten met open vragen. Op die manier kun je niet alleen een beter beeld van jezelf schetsen maar ook een aanzienlijk beter beeld van andere leden vormen. De wijze waarop Tesamen haar vragenlijsten samen heeft gesteld zet dan ook aan tot nadenken over de antwoorden die gegeven dienen te worden. Het vinden van een leuke date is dus voor elke singles vanaf achttien jaar zal zo een stuk eenvoudiger worden.

Elitedating

Elitedating is gericht op veeleisende en geen tijdverspillende singles, van achttien jaar of ouder, die een hogere opleiding volgen of hebben afgerond. Om de kans van slagen te verhogen maakt Elitedating gebruik van een wetenschappelijke matchingmethode. Deze wordt samen met je persoonlijke voorkeuren gebruikt om partnervoorstellen te doen van singles die echt bij je passen.

Match4me

Match4me is bedoeld voor een duidelijk afgebakende doelgroep, namelijk de hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een date met een gelijkwaardig opleidingsniveau. Door gebruik te maken van verschillende social media zal de kans alleen maar groter worden dat je de liefde van je leven via deze weg ontmoet. Zo kun je onder andere bij Match4.me een persoonlijk blog schrijven dat vervolgens door de datingsite op Twitter wordt geplaatst om nog meer lezers te trekken en je kansen te vergroten op het datingpad.

50plusmatch

50plusmatch is een datingsite die haar pijlen heeft gericht op de singles van 50 jaar en ouder*. Uiteraard kun je ook hier ingeven wat je persoonlijke interesses, voorkeuren en hobby’s zijn om het vinden van een leuke date nog meer kans van slagen te geven. Op deze manier zal de kans op het vinden van een gelijkgestemde single van je eigen leeftijd nog groter worden

Alleenstaande mamas

Alleenstaande-mamas biedt alleenstaande moeders een veilige plek om online te daten en werkt nauw samen met de datingsite Alleenstaande-papas. Op deze datingsite kunnen zowel alleenstaande moeder als andere singles zich inschrijven die het geen probleem hebben met kinderen in een relatie. Door je in te schrijven bij Alleenstaande-mamas weet je zeker dat je kind, of kinderen, een nieuwe liefde niet in de weg zullen staan.

Alleenstaande papas

Alleenstaande-papas is bedoeld voor alleenstaande vaders die op zoek zijn naar een leuke date. Deze datingsite werkt samen met Alleenstaande-mamas. Naast alleenstaande vaders kunnen er zich ook andere singles inschrijven die het geen probleem vinden dat een date een alleenstaande ouder is. De kans op het vinden van een nieuwe liefde voor jou en je kind(eren) is daardoor dus behoorlijk groter geworden.

Ondeugend daten

Ondeugend-daten richt zich op de daters van achttien jaar en ouder die op zoek zijn naar wat extra spanning binnen een date, vriendschap of een relatie. Bij deze datingsite staan spanning en erotiek hoog op het prioriteitenlijstje van de meeste leden.

Gratis- of betaald lidmaatschap

Bij de meeste bovengenoemde datingsites kun je kiezen uit een gratis- en, één of meerdere, betaalde lidmaatschappen. Om een goed beeld te krijgen van de gang van zaken op een bepaalde datingsite kun je het beste eerst een poosje gratis lid worden en vervolgens, als de website voldoet aan je wensen, voor een betaald lidmaatschap kiezen. Betalende leden krijgen in de regel de beschikking over meer services binnen een datingsite waardoor de kans op het vinden van je grote liefde vaak nog groter wordt.

Een algemene- of een doelgroepgerichte datingsite

Wanneer je niet zeker weet welke datingsite het beste bij je past dan kun je een aantal proefabonnementen afsluiten. Door te kiezen voor zowel een algemene- als een doelgroepgerichte datingsite leer je al snel de gang van zaken beter kennen. Het kiezen van een datingsite die bij je behoeftes aansluit zal op die manier een stuk eenvoudiger worden. Indien echter blijkt dat de gekozen datingsites niet naar wens zijn dan kun je alsnog besluiten om een soortgelijk lidmaatschap bij een andere af te sluiten.

Be2

Be2.be is een datingsite waar iedere single vanaf achttien jaar zich in kan schrijven*. Deze datingsite heeft de allure van een relatiebureau waardoor je zelf niet binnen de talloze profielen op zoek hoeft te gaan naar de meest geschikte date. Aan de hand van een vragenlijst en je persoonlijke voorkeuren zullen er singles aan je worden voorgesteld die het beste bij je passen.

Betrouwbare datingsites

In ons land zijn een heleboel datingsites actief (ook nog heel wat andere niche sites zoals Stedendating). Het zal dus niet altijd meevallen om hier de meest betrouwbare exemplaren uit te kiezen. Wanneer je echter één van de bovenstaande datingsites besluit uit te proberen dan weet je zeker dat je met een betrouwbare website in zee gaat. Deze datingsites garanderen namelijk allemaal dat je privacy niet geschonden wordt en dat je op een veilig manier kunt daten en aan eventuele betalingsverplichtingen kunt voldoen. Ook bieden een aantal datingsites een intern berichtensysteem zodat berichten aan andere leden anoniem verstuurd kunnen worden.