Alternatieve mensen datingsites

Datingsites voor alternatieve mensen zijn wellicht een fenomeen dat niet bij iedereen bekend is. Zoals de naam van de doelgroep van deze datingsites al doet vermoeden, kun je hier als “alternatieve” single op zoek gaan naar een interessante date. Maar of je je tot deze doelgroep wil rekenen is volledig aan jou te bepalen.

Vooroordelen over een alternatieve stijl

Een groot deel van de bevolking hebben, ondanks dat veel mensen beweren erg open minded te zijn, toch nog een heleboel vooroordelen als het gaat om een alternatieve leef- of kledingstijl. Zo zouden alternatieve mensen een soort freaks zijn die door middel van hun make-up en kleding zich af willen zetten tegen de rest van de maatschappij.

Gelukkig zijn alternatieve mensen helemaal niet eng of iets dergelijk. Het enige dat zij durven te doen is hun persoonlijkheid tonen door middel van hun kleding, accessoires, haardracht en make-up. Singles die een date zoeken op dit soort datingsites kunnen tot verschillende stromingen behoren zoals onder andere Punk, Gothic of Emo. Een datingsite voor alternatieve mensen is dus absoluut geen freakshow of een verzameling singles die zich, gedolven onder de piercings en tatoeages, buiten de hedendaagse realiteit hebben geplaatst.

Werkwijze van een datingsite voor alternatieve singles

Hoe alternatief de leef- en kleedwijze van de singles op deze datingsites ook mag zijn, de werkwijze ervan verschil niet, of nauwelijks van alle andere websites die daters een veilig platform willen bieden. Nadat je je bij een datingsite hebt ingeschreven en een persoonlijk profiel hebt aangemaakt (eventueel aangevuld met één of meerdere foto’s van jezelf) ontvang je een bevestigingsmail.

Door op de link in deze mail te klikken, maak je je persoonlijke profiel actief, en dus zichtbaar voor alle andere leden van de datingsite. Vervolgens kun je twee dingen doen:

  • Je wacht totdat een ander lid van de datingsite je profiel heeft ontdekt en hierop reageert,
  • Je neemt zelf het heft in handen en gaat profielen van andere leden bestuderen. Op het moment dat je een interessante kandidaat hebt gevonden, stuur je deze een persoonlijk bericht.

In beide gevallen is het de bedoeling dat er een conversatie op gang komt en je elkaar beter leert kennen. Een belangrijk voordeel van een datingsite voor alternatieve mensen is dat je niet meer hoeft uit te leggen dat je niet een doorsnee single bent. Verder is de kans groot dat je in contact komt met mensen die in dingen geïnteresseerd zijn als jij De kans op een klik zal dan ook een stuk groter zijn dan wanneer je op een reguliere datingsites op zoek zou gaan naar een leuk afspraakje.

Ook deze datingsites kennen regels

Een heleboel mensen denken dat alternatief ook direct staat voor anarchistisch. Niets is echter minder waar want ook op datingsites, bedoeld voor alternatieve singles, dien je je te houden aan een aantal regels. Zo mag je geen choquerende foto’s of teksten plaatsen en dien je je fatsoenlijk te gedragen ten opzichte van de andere leden. Personen die zich niet aan deze regels houden, of die met minder goede bedoeling zich hebben ingeschreven op dit soort datingsites, lopen het risico door de beheerder te worden geroyeerd. Ook op een datingsite voor alternatieve mensen kun je soms te namelijk te ver gaan.