50plusmatch Reviews en Ervaringen

Online daten wint in ons land steeds meer aan populariteit. Niet alleen onder jongere singles maar ook onder alleenstaanden die al wat ouder zijn. De meeste mensen vinden het immers maar niets om alleen door het leven te moeten. Wanneer je op middelbare leeftijd bent gekomen is dat in de regel niet anders. Steeds meer 50-plussers maken dan ook gebruik van online dating om een leuke date of zelfs een (nieuwe) liefde te vinden.

Talloze datingsites

Bij de meeste datingsites kun je je inschrijven vanaf de dag dat je achttien jaar bent geworden. Er zijn datingsites waar elke volwassen single lid van kan worden. Maar er zijn ook site die zich specifiek hebben gericht op een bepaalde doelgroep. De datingsite 50plusmatch behoort ook tot deze laatste categorie en heeft haar pijlen gericht op singles van vijftig jaar en ouder.

Voordelen van 50plusmatch

Bij 50plusmatch kun je je alleen inschrijven als je minimaal vijftig jaar oud bent. De leden van deze datingsite weten dus van het begin af aan dat ze daar geen jongere date tegen het lijf zullen lopen. Het criterium leeftijd zal bij je zoektocht naar een leuke date dus een aanzienlijk kleiner rol gaan spelen. Natuurlijk kun je ook bij 50plusmatch aangeven tot welke leeftijdscategorie jezelf behoort en waartoe een potentiële date zou moeten behoren.

De kans dat je, als alleenstaande van vijftig jaar of ouder, in contact komt met leuke mensen van je eigen leeftijd is bij 50plusmatch een stuk groter dan wanneer je je inschrijft bij een algemene datingsite. Het aanbod 50-plussers zal namelijk mindergroot zijn op de datingsites waar vrijwel iedere single zich in kan schrijven. Bij de algemene datingsites zijn het voornamelijk jongere singles die actief zijn.
Als je wat ouder wordt, zullen je interesses soms veranderen. Dit kan te maken hebben met je lichamelijke gesteldheid maar ook met de vrije tijd die je ter beschikking krijgt. De kans er een klik zal zijn is bij iemand van je eigen leeftijd daardoor aanzienlijk groter.

Inschrijven is kinderspel

Om lid te worden van 50plusmatch hoef je geen ingewikkelde procedures te volgen of eerst grote sommen geld op tafel te leggen. In een paar simpele stappen kan je zoektocht naar een leuke date beginnen.

  • Een persoonlijk profiel aanmaken is de eerste stap die je moet zetten om lid te worden bij 50plusmatch. Je vermeld hierin een aantal persoonlijke gegevens zoals je geslacht, je leeftijd, je voorkeuren en interesses. Als je dit wilt kun je ook iets vertellen over je werk of plaats je foto’s van jezelf.
  • Nadat je deze gegevens naar 50plusmatch hebt verzonden zul je een bevestigingsmail ontvangen met daarin een speciale link. Zodra je op deze link klikt dan is je persoonlijke profiel actief. Vanaf nu kun je inloggen op de website van 50plusmatch.
  • Als je bent ingelogd dan kun je profielen van andere leden van de datingsite gaan bekijken.
    Zodra iemand je interessant lijkt dan kun je deze persoon een persoonlijk bericht sturen of een reactie plaatsen bij zijn of haar profiel. Natuurlijk kun je ook wachten tot een ander lid reageert op je eigen profiel. In het laatste geval kan het echter langer duren voordat je een leuke date hebt gevonden.
  • Een eerste bericht kan het begin zijn van een leuke correspondentie. Geleidelijk aan kun je zo nieuwe mensen leren kennen. Op het moment dat je je daar goed bij voelt kun je iemand je telefoonnummer of e-mailadres geven.
  • Op het ogenblik dat je voelt dat er een klik is dan kun je samen besluiten om een eerste date te organiseren.

Vooroordelen

Sommige mensen willen zich liever niet inschrijven bij een datingsite zoals 50plusmatch omdat zij bang zijn dat er alleen maar weduwen en weduwnaren zich hebben ingeschreven. Niets is gelukkig minder waar. In ons land zijn namelijk ook een heleboel singles van vijftig jaar en ouder die, door uiteenlopende omstandigheden, op zoek zijn naar een date of relatie. Zo kan een eerdere relatie zijn stukgelopen of heeft iemand zich eerder volledig op zijn werk gestort maar is nu met (vervroegd) pensioen. 50plusmatch heeft een zeer gemêleerd aanbod aan leden waardoor de kans groot is dat je iemand vindt die uitstekend bij je past.