5 stappen om vrouwen te versieren op social media

Vandaag de dag kun je er nauwelijks nog omheen: social media, zoals Facebook, Twitter, Whatsapp en Google+. Voor een heleboel mensen is het ondenkbaar dat zij geen gebruik meer maken van deze manier van communiceren. Social media is namelijk erg handig als je snel een berichtje naar één, of meerdere personen wilt sturen. Verder gebruiken veel mensen deze media om hun persoonlijk profiel bij te werken of om te zien wat anderen hebben gepost. Social media is tegenwoordig zelfs een veel gebruikte manier om afspraken te maken en om te checken of deze ongewijzigd zijn gebleven.

Online flirten via social media

Een andere gigantische verandering, die social media teweeg heeft gebracht, is dat steeds meer singles deze weg bewandelen om met anderen te flirten. Toch moet je het fenomeen social media ook weer niet overschatten als het gaat om het versieren van vrouwen. Vaak duren “gesprekken” via social media erg lang en worden er dingen gezegd die je waarschijnlijk beter van persoon tot persoon had moeten vertellen.

De teksten die gelezen worden op een smartphone, tablest of een computerbeeldscherm worden namelijk vaak anders geïnterpreteerd dan de schrijver deze aanvankelijk bedoeld had. Op het moment dat je een leuke dame dus echt wilt versieren zul je achter je device uit moeten komen en een date met haar dienen te regelen. Persoonlijk iets vertellen komt bij de meeste vrouwen namelijk krachtiger over dan een kort en bondig geschreven berichtje op een beeldscherm.

Versieren in 5 stappen

  • Leg op een subtiel wijze contact via social media. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een reactie te plaatsen op een bericht of foto waarin zij ook is getagt (eventueel samen met een gemeenschappelijk contact). Probeer haar hierbij zover te krijgen dat ze op een positieve manier een respons zal geven.
  • Op het moment dat je eenmaal haar aandacht hebt weten te trekken kun je een zogenaamd vriendschapsverzoek naar haar sturen. Door haar aan je contacten toe te voegen zul je namelijk veel meer van haar te zien krijgen op social media. Je kunt dus ook vaker een leuke reactie plaatsen op posts van haar, of waar zij in is getagt. Overdrijf dit echter niet en ga bijvoorbeeld niet alles van haar liken op Facebook. Dit komt voor veel vrouwen namelijk erg wanhopig over.
  • Probeer ook buiten social media met haar af te spreken. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je haar een keer mag bellen, of geef haar jouw telefoonnummer zodat zij kan bepalen wanneer het contact plaatsvindt.
  • Als je voelt dat er een klik zou kunnen zijn dan is het tijd om een afspraakje voor te stellen. Wanneer je hier namelijk te lang mee wacht bestaat de kans dat jullie beide een beeld van elkaar hebben gevormd dat niet met de werkelijkheid overeenkomt en voor teleurstellingen kan zorgen.
  • Organiseer een eerste date waarmee je laat zien dat je niet een standaard man bent. Een avondje naar de film of een terrasje pakken is dus uit den boze. Beter kies je een activiteit die jezelf erg leuk vindt en waar je je date nog iets van kunt leren of over vertellen. Zorg er hierbij wel voor dat je haar niet in verlegenheid brengt omdat ze bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden moet beheersen om deel te nemen.

Niet overdrijven

Tijdens alle stappen van het versieren moet je goed in de gaten houden dat je niet gaat overdrijven. Niet in woorden maar zeker ook niet in daden. Overlaad haar niet met afgezaagde complimentjes of cadeautjes. Hiermee wek je vaak eerder een wanhopige indruk bij een vrouw.