10 redenen waarom jongeren datingsites gebruiken om contact te leggen

Net zoals een heleboel volwassenen, hebben ook steeds meer jongeren een overvolle agenda en gebruiken het internet om zo efficiënt mogelijk zaken te regelen. De meeste jongeren zijn immers met het gebruik van het internet opgegroeid en weten erg goed hun weg hierop te vinden. Op het moment dat zij op zoek zijn naar een leuke date dan zullen zijn niet schromen om een datingsite te bezoeken.

Waarom een datingsite?

De redenen voor jongeren om een datingsite te bezoeken als zij voor het leggen van nieuwe contacten loop van persoon tot persoon sterk uiteen. Hieronder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

  • Als je iemand in het uitgaansleven wilt ontmoeten dan zul je in de regel moeten wachten tot het weekend is. Op een datingsite kun je, wanneer je dat wilt op zoek gaan naar nieuwe contacten.
  • Voor het leggen van contact op een datingsite hoef je je niet helemaal op te doffen, zoals wanneer je uitgaat in het weekend. Tijdens het daten kun je dus kleren dragen die lekker zitten. Er zijn zelfs mensen die daten vanuit hun bed maar ook in de pauze op school of op het werk. In deze situaties draag je echter niet altijd even flatteuze kleding.
  • Wanneer je in het echte leven op iemand afstapt om kennis te maken dan zul je niet zo snel weglopen als de persoon in kwestie toch niet zo interessant blijkt te zijn. Tijdens een contact op een datingsite is het verbreken van het contact echter een stuk eenvoudiger. Veel mensen ervaren deze contacten immers als veel vrijblijvender.
  • In het uitgaansleven is de kans groot dat je steeds weer dezelfde mensen tegen het lijf loopt. Op datingsites zul je vaker met nieuwe gezichten te maken krijgen en nieuwe contacten kunnen leggen.
  • Op het moment dat je niet veel mensen in je eigen omgeving kent, bijvoorbeeld omdat je onlangs verhuisd bent, is een inschrijving bij een datingsite een goede manier om nieuwe contacten te leggen. Op die manier kun je namelijk gemakkelijk mensen bij jou uit de buurt, en in de wijde omgeving, leren kennen.
  • Datingsites zijn uitermate geschikt om snel in contact te komen met nieuwe mensen. In het dagelijks leven kom je doorgaans minder nieuwe mensen tegen.
  • Je kunt op zoek zijn naar nieuwe contacten omdat je relatie onlangs is stukgelopen en je het beu bent om alleen te blijven.
  • Als de meeste mensen in je vriendenkring al een gezinnetje hebben gesticht en jij als enige alleen over dreigt te blijven. Met een beetje geluk is één van je nieuwe contacten de liefde van je leven.
  • Op een datingsite kun je zonder schaamte, jezelf voor gek te zetten of schuldgevoelens flirten.
  • Op een datingsite kun je iemand op een rustige en ongedwongen manier beter leren kennen, voordat je voor het eerst gaat daten. Pas wanneer je echt wil, kun je een eerste date organiseren.